Microsoft maakt het voor studenten over de hele wereld steeds gemakkelijker om zich aan te melden voor een gratis versie van Office voor hun lopende studies.

De introductie, die oorspronkelijk alleen werd aangekondigd voor studenten in de Verenigde Staten, betekent dat miljoenen studenten zich kunnen aanmelden om Office 365 te krijgen en een gratis exemplaar van Office te installeren zolang ze in aanmerking komen.

Studenten die willen weten of ze toegang kunnen krijgen, moeten een geldig e-mailadres voor de school krijgen en vervolgens naar office.com/getoffice365 gaan voordat ze het adres van de onderwijsinstelling invoeren. Leraren worden ondertussen geadviseerd om office.com/teachers te bezoeken.

Microsoft biedt het voordeel aan instellingen die Office kopen voor docenten en personeel, en als onderdeel van het pakket ontvangen studenten Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access en Publisher op maximaal vijf pc's of Macs plus maximaal vijf mobiele apparaten. Daarnaast bevat het 1 TB aan OneDrive-opslag en Office Online.

Microsoft vs Google

De beslissing komt nadat Google zijn agressieve push in de onderwijssector heeft voortgezet via de Apps for Education, die een uitgebreide productiviteitssuite bevatten vergelijkbaar met Office 365 en het toenemende aantal Chromebooks op de markt gericht op scholen.

Via: Microsoft

  • Uitgiftedatum, prijs, nieuws en functies van Microsoft Office 2016