Microsoft overbrugt de kloof tussen gamers en ontwikkelaars. Vandaag heeft het in Redmond gevestigde bedrijf aangekondigd dat elke Xbox One-winkelconsole kan worden omgevormd tot een ontwikkelkit die kan worden gebruikt om games en apps te maken met een klik op de knop.

Het is een functie die Xbox Chief Phil Spencer beloofde toen de Xbox One in 2013 debuteerde en eerder vanochtend werd bevestigd tijdens de Microsoft Build 2016-conferentie over ontwikkelaars.

Tijdens een korte demonstratie op locatie, keek het publiek in het Moscone Center in San Francisco naar een ontwikkelaar die naadloos van het spelen van een game op haar Xbox One naar het in realtime testen van een universele Windows-app ging..

Om dit in te schakelen, moet je volgens Spencer je Microsoft-ontwikkelaarsaccount en Xbox One synchroniseren. Zodra deze is gekoppeld, wordt de optie 'Dev Mode' weergegeven in de startpagina van uw Xbox One-feed.

Ontwikkelaars kunnen vervolgens heen en weer schakelen tussen de twee modi.

Het samenkomen van de ontwikkel- en consumentenzijde is opwindend, waardoor mogelijk meer gamers ontwikkelaars worden en uiteindelijk de volgende golf geweldige indie-titels creëren.

Microsoft's strategie voor Xbox One verschilt van die van de Xbox 360, die twee verschillende soorten consoles had - één voor ontwikkelaars en één voor gamers.

Dit betekende dat elke keer dat een nieuwe ontwikkelaar opstond, ze rechtstreeks contact moesten opnemen met Microsoft om ontwikkelaarseenheden aan te vragen, een langzaam en potentieel vervelend proces als je nog nooit eerder een game hebt verzonden.

De aankondiging van Spencer vandaag is misschien wel de beste indicatie van de gerevitaliseerde toewijding van Microsoft aan de indie ontwikkelingsgemeenschap en, als niets anders, is een grote stimulans voor lekengamers om te leren coderen.

  • Dit is wat we verwachten te zien bij Build 2016!