Apple duwt de laatste versie van zijn desktopbesturingssysteem, macOS Sierra, later vandaag.

Na de release van iOS 10 vorige week, zal macOS Sierra op een bepaald moment in de loop van de dag beschikbaar worden gemaakt voor downloaden en installeren. Meestal is het hier rond de theetijd voor ons hier in het Verenigd Koninkrijk, of misschien iets later op de avond (vanwege het tijdsverschil met de VS - het zou rond 10:00 PDT, 13:00 ET uitkomen in de VS. 18:00 BST).

Zoals altijd is Sierra een gratis upgrade, dus je hebt niets te verliezen bij het grijpen van deze update - hoewel het iets meer veeleisende hardwarevereisten heeft dan OS X. Het nieuwe besturingssysteem is compatibel met de volgende Macs:

  • MacBook (eind 2009 of later)
  • MacBook Pro (medio 2010 of later)
  • MacBook Air (eind 2010 of later)
  • Mac mini (medio 2010 of later)
  • iMac (eind 2009 of later)
  • Mac Pro (medio 2010 of later)

Op het gebied van de software moet u ten minste OS X 10.7.5 (Lion) of hoger hebben en u moet ook minimaal 8,8 GB vrije ruimte op uw schijf hebben. Als u een ouder besturingssysteem gebruikt, moet u upgraden naar een nieuwere versie voordat u vervolgens Sierra kunt installeren.

Later, wanneer macOS beschikbaar wordt, zie je het in de Mac App Store - je kunt hier volledige instructies vinden voor het downloaden en installeren van het besturingssysteem in de handleiding (houd er rekening mee dat dit vanaf het moment van schrijven instructies voor het downloaden van de uiteindelijke release-kandidaat, aangezien de volledige en voltooide versie er nog niet uit is, zoals vermeld - we zullen het artikel binnenkort bijwerken).

Siri en nog veel meer

Dus wat kunnen we van macOS Sierra verwachten? De meest voor de hand liggende frisse toevoeging is de opname van virtuele assistent Siri op de desktop, en Apple maakt ook grote inspanningen om zijn desktop-besturingssysteem en mobiele OS in het algemeen dichter bij elkaar te brengen. Er is nu dus een Universal Clipboard waarmee gebruikers kunnen knippen en plakken tussen iOS- en macOS-apparaten.

En je kunt ook je Apple Watch gebruiken om je Mac te ontgrendelen, gewoon door in de buurt van de machine te zijn, wat een behoorlijk handige en handige verbetering is op het gebied van beveiliging..

Het nieuwe besturingssysteem beschikt ook over een geüpgraded bestandssysteem en beeld-in-beeld-mogelijkheden. Dit laatste betekent dat u bijvoorbeeld een video kunt afspelen in Safari en het kunt 'zweven' over uw bureaublad, zodat u het met één oog kunt blijven bekijken. terwijl je iets anders doet met een app.

Er zijn de gebruikelijke updates voor de belangrijkste apps zoals Berichten en Foto's, plus enkele andere handige trucs zoals Geoptimaliseerde opslag. Dit laatste helpt je schijf vrij te houden van ongewenste bestanden, zodat je meer ruimte hebt, en het zal ook zelden gebruikte bestanden verplaatsen naar iCloud, waar ze on-demand kunnen worden geopend. Dat zal zeker helpen bij mensen met Apple-laptops die niet zoveel opslagruimte hebben.

Het is ook vermeldenswaard dat Apple Pay nu wordt ondersteund op het web en dat MacOS Sierra-gebruikers kunnen profiteren van deze extra functionaliteit in Safari - hoewel je in gedachten moet houden dat je elke aankoop via een hook-up met een iPhone moet verifiëren 6 (of hoger) met iOS 10 of een Apple Watch met watchOS 3 aan boord.

Als je meer wilt weten over de nieuwe functies die Sierra introduceert, bekijk dan onze volledige samenvatting van deze allemaal hier. En blijf op de hoogte voor onze volledige beoordeling van macOS Sierra die later vandaag live gaat.

  • Neem ook een kijkje in onze overzicht van de beste goedkope MacBook-deals