Het duurde even voordat Nintendo zijn tenen in de wateren van mobiel gamen dompelde, maar nu laat het bedrijf het niet liggen en zullen er in 2017 nog een aantal releases verschijnen om naar uit te kijken.

In Japan zei Nintendo-president Tatsumi Kimishima dat het bedrijf er vanaf nu over dacht om elk jaar twee of drie games uit te brengen, hoewel hij ons niet meer details gaf.

Eerder dit jaar zei Nintendo dat Fire Emblem en Animal Crossing de sprong naar mobiel zouden maken, hoewel we sindsdien niet veel van hen hebben gehoord - het zouden best twee van de titels kunnen zijn die we de komende 12 maanden zullen zien.

Super Mario-downloads

Gezien de interesse die Super Mario Run heeft getrokken, is het geen verrassing dat Nintendo zijn mobiele inspanningen opdrijft. Het spel is meer dan 50 miljoen keer gespeeld, met een Android-versie die nog moet komen, en hij verwacht dat dit aantal uiteindelijk 100 miljoen zal bedragen.

Hoeveel van deze mensen de in-app-aankoopprijs van $ 9,99 / £ 7,99 voor alle gamewerelden hebben opgestoken is niet duidelijk, maar Nintendo zal ongetwijfeld lessen leren die klaar zijn voor de mobiele games 2017.

Een andere eigenschap van Nintendo,, was de smash mobiele hit van 2016, en hoewel die app was ontwikkeld door Niantic in plaats van Nintendo zelf, het is een bemoedigend teken voor wat er volgend jaar gaat komen.