Het is een vrij jaar voor HTC geweest, wat met prijsdalingen voor de HTC Vive, de lancering van de HTC U11 vlaggenschiptelefoon en de verkoop van een groot deel van zijn smartphoneactiviteiten aan Google. Misschien niet zo verwonderlijk, gezien het feit dat Google te koop is, zullen we volgens rapporten in 2018 minder HTC-telefoons zien.

Volgens DigiTimes, dat een redelijk goed record heeft in termen van weten wat er in de Aziatische telefoonketen komt, gaat HTC haar middelen concentreren op slechts een paar telefoonintroducties in 2018.

De eerste zal de HTC U11 Plus zijn, waarvan we al veel weten, behalve wanneer deze daadwerkelijk in de uitverkoop gaat. De grotere, duurzamere versie van de originele U11 zou naar het begin van het nieuwe jaar moeten vertrekken naar geselecteerde markten (januari 2018, als bronnen die met DigiTimes spreken te geloven zijn).

Zet het op 12

De tweede telefoonlancering waar HTC volgend jaar op heeft gepast is natuurlijk de HTC U12, het vlaggenschipmodel voor 2018. Als het het patroon van dit jaar en de HTC U11 gaat volgen, kunnen we verwachten dat de telefoon zal verschijnen in Mei of daaromtrent.

Het klinkt alsof de HTC U12 komt met een Snapdragon 845-processor, een 4K-scherm en een dual-sensor achteruitrijcamera, volgens DigiTimes bronnen, dus het zou in staat moeten zijn om het tegen de grote jongens op papier te houden tenminste. Of het genoeg is om HTC in de smartphonebusiness te houden, staat nog te bezien.

Na 2018, wie weet? HTC heeft in de loop der jaren een aantal goede telefoons gemaakt, maar heeft ondanks de kwaliteit van zijn handsets moeite gehad om een ​​aanzienlijk tekort te doen qua marktaandeel. Misschien zal een focus op een kleiner aantal apparaten een verandering in het lot betekenen.

  • HTC gaat volgend jaar weer dubbele telefoons maken

Via Phandroid