Wilt u de Creators Update nu op uw Windows 10 pc installeren? Welnu, u kunt dit doen, zelfs als u geen Windows Insider Preview-tester bent, met dank aan een hulpprogramma voor Update Assistant dat is gelekt uit de servers van Microsoft.

De gelekte tool kan hier worden gedownload, zoals gespot door Microsoft Tipster WalkingCat. Zelfs als u niet bent aangemeld voor het Windows Insider-programma, dat voor iedereen toegankelijk is, kunt u het naar verluidt gebruiken om uw pc bij te werken naar de nieuwste versie van de Creators-update..

Maar, zou jij dat moeten?

Hoewel de Update Assistant een officieel Microsoft-hulpprogramma is, is het nog niet bedoeld om live te zijn - het is duidelijk dat mensen buiten het Insider-programma geen toegang tot Windows 10-builds met de Creators Update mogen hebben. De nieuwe functies zullen naar verwachting volgende maand worden geïntroduceerd en zelfs dan in de vorm van een gefaseerde implementatie, wat betekent dat u de upgrade mogelijk enige tijd na de eerste release niet meer ontvangt.

  • Probeer het op een van deze fijne 2-in-1-laptops

Pas op voor potentiële gremlins

Dat punt vertelt of er misschien nog een aantal bugs over zijn om te squashen in de versie van de Creators Update die deze tool momenteel downloadt. Deze kunnen je pc-problemen veroorzaken - zelfs in de eerste week van de officiële release kunnen er nog wat vervelende gremlins rondkomen, zoals we zagen met de vorige officiële uitrol voor de Anniversary Update.

Stel je voor wat er zou kunnen gebeuren met een pre-releaseversie dan?

Als je een secundaire pc hebt, is het installeren van deze software misschien niet zo belangrijk, maar we willen dit niet downloaden naar onze hoofdmachine, gewoon vanwege het potentieel van dingen die verkeerd gaan.

We zijn misschien overdreven voorzichtig, maar dat gezegd hebbende, een ding dat vele jaren computerervaring ons heeft geleerd is dat een beetje voorzichtigheid een heel eind weg gaat.

We zouden ons ook niet verbazen als dit specifieke downloadpad redelijk snel wordt afgesloten. Dus, als je de Creators Update vroeg wilt pakken, is het waarschijnlijk het beste om eerder dan later te handelen (hoewel op eigen risico).

Ongeduld is zeker begrijpelijk als het gaat om deze grote upgrades, als je bedenkt dat met de Anniversary Update, na twee maanden release, slechts 35% van de Windows 10-pc's het had geïnstalleerd als onderdeel van de uitrol.

Merk ook op dat, als je een Windows Insider bent, Microsoft net nieuwe ISO's heeft uitgebracht voor de Creators Update voor degenen die een nieuwe installatie doen.

Via Windows Central

  • Ziek van Windows 10? Probeer een Chromebook aan voor het formaat