Het Office-pakket voor Office voor Android-tablets is na drie maanden in de labs buiten de bètafase gekomen en kan gratis naar uw middelgrote tablet naar keuze worden gedownload.

Zolang u een Microsoft-account en een tablet hebt met een scherm met een grootte van 7 tot 10,1 inch, kunt u naar hartenlust de gratis (basis) versies van Word, Excel en PowerPoint downloaden en gebruiken.

Eigenaren van grotere apparaten moeten ophoesten voor een Office 365-abonnement. U zult het ook op kleinere tablets nodig hebben als u optimaal wilt profiteren van alle functies van het productiviteitsaanbod.

Net als hun iOS-tegenhangers kunt u met Microsoft Office voor Android-tablet-apps documenten, spreadsheets en presentaties maken en bewerken door het scherm van uw tablet te vegen en te prikken.

De apps zijn nu beschikbaar om te downloaden vanuit de Google Play Store. Microsoft heeft gratis licenties voor 1 jaar uitgegeven voor Office 365 Personal op tablets met instapniveau, zoals de Linx 7.

Office voor Android Beta sloeg ongeveer 250.000 downloads, terwijl de tegenhanger van iOS meer dan 80 miljoen tot nu toe geklokt heeft.

  • Lees onze Office 365-beoordeling