Microsoft zal slimme gebruikers de Windows 10 Creators Update vroeg laten downloaden - officieel deze keer. Vanaf 5 april zal Microsoft de grote update officieel beschikbaar stellen via de eerder gelekte Update Assistant-tool.

Het bedrijf maakte de aankondiging via zijn Windows-blog, samen met details over de manier waarop Microsoft de implementatie zal uitvoeren voor alle anderen die op 11 april beginnen.

U kunt officieel de Update Assistant-tool downloaden via deze link, maar niet tot 5 april. Natuurlijk zegt Microsoft dat de Update Assistant alleen werkt op gelicentieerde exemplaren van het besturingssysteem.

Dus, hoe zit het met die uitrol?

Het operatieve woord in Microsoft's plannen voor het vrijgeven van de Creators Update is “uitrollen”. Met dat in gedachten zal de update op 11 april eerst de algemene Windows Update-tool binnen nieuwere pc's bereiken, “vooral die we samen met onze OEM-hardwarepartners hebben getest,” Microsoft's John Cable schrijft.

De volgende stap zal goed zijn voor Microsoft - gebaseerd op de feedback die het bedrijf krijgt van deze eerste fase van uitrol naar die glimmende, nieuwe apparaten. Dan schrijft Cable dat het bedrijf dat zal doen “herhaal dit proces gedurende een periode van enkele maanden” tot alle 400 10 miljoen Windows 10-apparaten de Creators Update downloaden.

Ja, je leest dat goed: “aantal maanden.” Dat zou echter geen grote verrassing mogen zijn, aangezien de uitrolperiode van de Anniversary Update ongeveer net zo lang duurde.

Met andere woorden, als je bijna doodgaat om de Creators Update te bemachtigen, is je beste kans om bekend te raken met de Update Assistant-tool op 5 april. We weten dat we hetzelfde zullen doen.

  • Dit zijn de beste laptops van 2017 tot nu toe