Knipper en je zult het missen, maar het Chinese merk Haier (uitgesproken als 'hoger') demonstreert op de IFA-stand enkele enorm innovatieve tv's.

Haier, een grote tv-producent en groot in zijn geboorteland, onthulde ons waarschijnlijk de enige innovatie op IFA 2012 die levens echt zou kunnen veranderen; de Eye Control-tv.

Na het kalibreren in onze ogen met behulp van een oogvolgsysteem gemaakt door Tobii, konden we een cursor op het tv-scherm bedienen door alleen maar te kijken. We zijn erin geslaagd om door een carrousel van video te bladeren, het volume te wijzigen en dubbel te knipperen om te 'klikken' om inhoud te activeren.

Dat gezegd hebbende, het werkte beter bij het bedienen van een normale Windows 7-interface dat de demo liep, met bewegen over de pagina en dubbel knipperen op programma's en documenten eenvoudig.

Thought control maakt ook deel uit van het denken van Haier, met zijn Brainwave TV - die in januari debuteerde bij de CES - die ook verschijnt.

Nadat ik een headset had aangetrokken die de elektrische signalen in mijn hoofdhuid bewaakt, kon ik een afbeelding van een bal laten opkomen en vallen; stijgen door mijn geest te bevrijden van gedachten, en vallen terwijl ik me concentreer. Voorlopig is het een netjes prototype, maar de toepassingen in de echte wereld alleen voor entertainment zijn, eh, geestdodend.

Haier was daar niet klaar; we passeerden een gebaargestuurde tv, een volledig draadvrije tv (aangedreven door magnetische resonantiekoppeling in zowel de tv-standaard als het oppervlak waarop hij zat, met afbeeldingen en geluid verzonden via WHDI) en een transparante tv op weg naar een 55 -inch Ultra HD-model. Iedereen doet het - IFA 2012 is daar het bewijs van - maar deze tv met 4 k-kwaliteit was onder de indruk.

In de buurt was een ander proof of concept-prototype, een 3D Multi-View-scherm. We hebben dit elders gezien - met name op de standaard van Samsung waar twee sets 3D-specificaties, compleet met hoofdtelefoon, twee onderscheidende 2D-beelden kunnen bekijken. Deze versie gebruikt de specificaties van Polarized 3D, maar geen hoofdtelefoon; het kan in de toekomst worden gebruikt als iemand op een tv op het web wil zoeken terwijl de andere tv kijkt.

Er werd ook een glazen 3D-led gedemonstreerd, deze met 28 afzonderlijke aanzichten dankzij View-Technology, in wezen een cilindrische lens, die wel sprongen lijkt te maken tussen de gezichtslijn minder verwarrend. 2D-beeldmateriaal krijgt een Full HD-behandeling, terwijl 3D 720p gebruikt.

Hoewel er geen bevestiging is dat dit dit jaar naar het VK komt, heeft het Chinese bedrijf ook een reeks 'Haier Pads' onthuld - of kortweg HaiPad..

De 7-inch Hair-Pad Mini heeft een resolutie van 1024x600 pixels, terwijl de 9,7-inch Hair-Pad Maxi 1024x768 levert; beide draaien op Android 4.0, inclusief mini-USB en micro SD, WiFi, 8GB capaciteit en een mini HDMI-uitgang.

Haier toonde ook een 5,3-inch Android-telefoon-annex-phablet compleet met acht megapixelcamera, GPS, WiFi en 4 GB.