Microsoft krijgt eindelijk een overwinning als het gaat om Destiny - een soort van.

Het bedrijf heeft zojuist aangekondigd dat het Bungie en Activision's Destiny op Xbox One kan pre-kopen en pre-downloaden, een functie die Microsoft tijdens de Gamescom 2014 zou verwachten..

Sinds Halo-ontwikkelaar Bungie enkele jaren geleden met Microsoft heeft afgebroken, speelt de studio in Seattle bij Sony, dus dit lijkt in eerste instantie op een overwinning voor het Xbox-platform.

Dat is totdat je je herinnert dat Sony eerder dit jaar al heeft aangekondigd dat PS4-bezitters Destiny ook kunnen voor downloaden en dat Microsoft nog steeds Sony's seconden aan het eten is.

Het is jouw lot om dit spel nu te kopen

Het vooraf kopen van Destiny op Xbox One head naar de Destiny Pre-Order Edition of Destiny Digital Guardian Edition-vermeldingen in de Xbox store (maar niet de normale Destiny-lijst, die je naar de andere twee leidt).

Nadat de game is gekocht, kun je deze downloaden door 'manage' te selecteren in de vermeldingen van de Xbox One-winkel voor beide versies van de game, als deze niet automatisch wordt gestart.

Op 9 september, de releasedatum van Destiny, zal het net na middernacht in lokale tijden worden ontgrendeld. In landen met meerdere tijdzones wordt de ontgrendeling echter uitgelijnd met één (sorry, oost-coasters).

De Pre-Order Edition wordt standaard geleverd met de Vanguard Armory en Emblem pre-order bonussen van de game, terwijl de duurdere Digital Guardian Edition ook andere in-game bonussen en een seizoenspas voor twee aankomende Destiny-uitbreidingen heeft.

Meer games zullen binnenkort beschikbaar zijn voor pre-download, beloofde Microsoft, dus doe een beetje dansen als je echt een hekel hebt aan wachten.

  • De eind-game-content van Destiny zal je verbazen, zegt Bungie