Google is al jaren bezig met het besturen van auto's om de buitenkant van de aarde in kaart te brengen. Met Project Tango gaat het binnen.

De zoekgigant heeft tijdens de tweede dag van zijn Google IO-conferentie in 2014 gedeeld dat het eerste commerciële Project Tango-apparaat, een door LG gebouwde tablet, in 2015 zal aankomen.

Net als het prototype van de gadgets van Project Tango die de afgelopen maanden zijn vertoond, kan deze tablet van LG real-time 3D-kaarten maken van wat het ook ziet.

Tot nu toe is LG de enige partner die Google heeft aangekondigd voor Project Tango, die zich op dit moment nog in een experimentele prototypefase bevindt.

Tango en $

Google introduceerde Project Tango in februari, toen de groep Advanced Technology and Projects (ATAP) van het bedrijf suggereerde dat de technologie zou kunnen worden gebruikt voor alles van het omzetten van virtuele meubels tot het in kaart brengen van supermarkten.

De prototype-smartphone met Tango-uitrusting die aanvankelijk werd getoond, droeg aanvankelijk aangepaste hardware en software voor het volgen van bewegingen, die begin juni hun weg vond naar een prototype-tango-tablet begin juni.

De Project Tango ontwikkelingskit, die de tablet bevat, staat nog steeds gepland om later dit jaar te worden verkocht voor $ 1.024 (ongeveer UK £ 609, AU $ 1.098). Het is op dit moment echter onduidelijk hoeveel de LG-tablet van volgend jaar zal kosten, wanneer deze aankomt, of zelfs hoe de specificaties eruitzien.

Wat ontbreekt er

Op Google IO toonde projectleider Tango Johnny Lee demo's waarin hij zijn eigen huis in kaart bracht en een augmented reality-spel speelde met een tovenaar.

"Stel je voor dat de routebeschrijving naar je bestemming niet bij de voordeur stopt, maar om je precies te vertellen waar je heen moet en wat je moet doen," zei hij. "De computer is hier. De computer is echt hier om geweldige dingen te doen met onze apparaten. Wat we missen zijn de hardware en de software."

Nou, niet lang, lijkt het.

  • Lees de Google Glass-recensie van TechRadar

Via The Verge