Op zoek naar een ambachtsproject dit weekend? Hoe zit het met het bouwen van een arcade-kast die klein genoeg is om in een bekerhouder te passen?

Top-tier tinkerers bij Adafruit stellen 's werelds kleinste arcade-machine samen - compleet met de mogelijkheid om klassiekers na te streven, zoals Donkey-Kong, Pac-Man, Xevious, Gauntlet en Tempest.

De itty-bitty kast is gemaakt van een Raspberry Pi Zero, een .96 "RGB OLED-scherm, een audioversterker, en diverse kansen en uiteinden voor de knoppen, het lichaam en het hoofdeinde.

Hoewel het ontwerp van Adafruit meer een "laten we zien of dit werkt" -concept dan een compleet product is - het kabinet is niet te koop als een kit, bijvoorbeeld - is er nog steeds voldoende uitleg dat een handige Raspberry Pi-bezitter er een bij elkaar kan zetten eigen vrije tijd.

Als je je vooral avontuurlijk voelt, zegt Adafruit dat het record voor 's werelds kleinste arcade-kastje vers is voor het stelen.

"Zou het kleiner kunnen worden? Ongetwijfeld!" schrijft Phillips Burgess op de website van Adafruit. "Afgezien van het knippen van de hoek van de audio-versterkerplaat, zijn dit allemaal stockonderdelen en zijn er geen extreme maatregelen genomen om hun volume verder te verminderen."

Hoewel het een leuk project is, voegt Burgess eraan toe dat de minikast geen praktisch middel is om je arcadedagen opnieuw te beleven. Ook al zijn ze simplistisch, de graphics raken een hit op het kleine scherm en de kleine bedieningselementen zijn niet precies voorbereid voor reflex-zwaar spel.

"Eerlijk gezegd is het hele ding een beetje gimmickachtig omwille van de kleinheid," zegt Burgess. Hoewel gemaakt "om te lachen", is de Adafruit micro-kast genoeg om ons "aww" te maken en serieuzere Pi-hoofden gaan "hrmm".

  • Over draagbaar gesproken - wat staat de Nintendo NX te wachten?