Als je van plan bent om een ​​nieuwe iPad Air op te halen voordat je morgen een vliegtuig neemt, kun je het apparaat mogelijk tijdens de hele vlucht gebruiken, inclusief opstijgen en landen.

De Federal Aviation Administration (FAA) van het Amerikaanse Department of Transportation heeft vandaag aangekondigd dat luchtvaartmaatschappijen het gebruik van persoonlijke elektronica tijdens alle fasen van de vlucht toestaan, met onmiddellijke ingang.

FAA-beheerder Michael Huerta bevestigde het nieuws met een persbericht na maanden van debat en onderzoek te midden van bezorgdheid over de veiligheid van het gebruik van mobiele telefoons, tablets en laptops terwijl een vlucht opstijgt of landt.

"Ik waardeer de toewijding en het uitstekende werk van alle experts die het afgelopen jaar hebben samengewerkt om ons een degelijk rapport te geven, zodat we nu verder kunnen gaan met een op veiligheid gebaseerde beslissing over wanneer passagiers [persoonlijke elektronica] in vliegtuigen kunnen gebruiken," zei Huerta.

Vlieg de vriendelijkere luchten

Hoewel persoonlijke elektronica nu gedurende een hele vlucht kan worden gebruikt, zijn enkele belangrijke uitzonderingen doorgevoerd om passagiers een comfortabelere rit te bieden..

Om te beginnen moeten alle elektronische items zich bij elkaar aansluiten tijdens het opstijgen en landen op andere plaatsen in de achterzak van de stoel, en apparaten met een mobiele telefoon moeten nog steeds hun radio's hebben uitgeschakeld.

De FAA-richtlijnen verbieden uitdrukkelijk ook "airborne calls using celtelefoons" evenals andere soorten spraakcommunicatie, in opdracht van de Federal Communications Commission FCC.

Klaar voor je eerste vlucht met technische objecten aan? Met de zegen van de FAA bevestigde Delta dat het de eerste is die het gebruik van draagbare elektronische apparaten onder de 10.000 voet zal toestaan ​​vanaf vrijdag 1 november op meer dan 570 binnenlandse vliegtuigen, terwijl de rest van hun regionale vloot klaar is aan het einde van het jaar.

  • U hoeft Ashton Kutcher niet te zijn om een ​​hands-on blik te werpen op de nieuwe Lenovo Yoga Tablet 10!