York's 'The Shambles' heeft de Google Street View-prijs gewonnen als de meest pittoreske straat van Groot-Brittannië.

De geplaveide straat van The Shambles in York, met zijn schilderachtige en historische gebouwen die elkaar op sommige punten bijna bijna raken, is al lang een favoriet op het toeristenpad van Yorkshire.

Stockbridge High Street in Hampshire werd uitgeroepen tot 'beste foodie street' en Milson Street in Bath won 'best fashion street' in de Google-poll.

Ian Addyman, eigenaar van een winkel op The Shambles, zei: "Er heerst een echt gemeenschapsgevoel tussen winkeliers en ik denk dat we ons allemaal bevoorrecht voelen om op zo'n prachtige plek te werken. De winkels hier zijn allemaal opvallend anders en uniek.

"De meeste mensen zeggen dat als je York bezoekt, je op een gegeven moment de Shambles tegenkomt. Het is de achtergrond geweest voor menig puzzel, chocoladedoos en spoorwegaffiche en als je eenmaal bent bezocht, zie je waarom."

Bath en Newcastle worden geëerd

De Royal Crescent in Bath en Gray Street in Newcastle werd tweede en derde in de meest pittoreske straat poll.

Meer dan 11.000 mensen stemden op hun favorieten nadat 51 straten op de shortlist stonden.

Google's Ed Parsons zei: "De Google Street View Awards zijn bedoeld om de vele fantastische straten die Groot-Brittannië te bieden heeft, te vieren en de resultaten laten een divers cultureel landschap van eten, mode en schoonheid zien dat de winnende steden stevig op de kaart zet."

De winnende straten worden weergegeven in de uitgebreide Street View van Google, met speciale handleidingen voor nuttige plaatsen en bepaalde winkels.

Via The Times