De batterij van je laptop vervaagt, maar je bent mijlen verwijderd van de dichtstbijzijnde socket - welke stappen kan je nemen om deze te blijven gebruiken?

Zoveel als je wilt, met de YoGen Max-voetoplader, die notebooks oplaadt met alleen pedaalkracht.

Met een "veerkrachtig opgehangen zelfaangevend pedaal" slaat de "Lego-achtige" Max energie op in een ingebouwde batterij (tot 3000mAh) met behulp van een "uiterst slanke" ingebouwde dynamo die is geïntegreerd in een "versnelde mechanische transmissie" ".

De YoGen Max is vermoedelijk in staat om tot 80W vermogen te leveren om de platste laptop op te laden.

Alpha-weddenschappen

EasyEnergy, een Israëlisch bedrijf dat ook een kleine hand-pull oplader voor mobiele telefoons aanbiedt, heeft vandaag aangekondigd dat het erin geslaagd is om een ​​alpha-prototype van de Max te laten werken, waarbij het laatste apparaat ook laad- en laadindicatoren heeft en een kabelconnector passend bij 'populairste laptopmerken'.

De Max is niet klein - hij meet 170 x170 x 93 mm wanneer hij klaar is voor gebruik - maar de vastberaden road warrior (zonder autoadapter) kan het handig vinden. We houden ook erg van het idee om een ​​aërobe training in Stairmaster-stijl te combineren met onze dagelijkse blogs.

EasyEnergy neemt nu pre-orders, uiteraard, voor een geschatte levering in 2009.