De app-markt kan een vicieuze plek zijn, vol met meedogenloze en gewetenloze ontwikkelaars die alles willen doen om snel geld te verdienen - zelfs als dit betekent dat andere ontwikkelaars van groothandels doen.

Het is dus geen verrassing dat de populaire berichtenapp Yo naar verluidt is gekopieerd door verschillende apps, waarvan er veel zelfs betere namen hebben: Yolo, Oi, YoFrom en zelfs Yo, Hodor!.

"Als pionier van een concept heeft Yo veel klonen voortgebracht, hoewel de meeste klonen iets anders bieden, sommige zijn een complete replicatie van de Yo-app," Yo-maker Or Arbel, die officieel heeft geklaagd over deze overvloed aan imitators , vertelde TechCrunch.

"Zelfs de beschrijving van de App Store is woord voor woord overgenomen", vervolgde hij. "We waarderen creativiteit en we zijn in een vrije markt. Het verbeteren van ons concept is welkom, ons beetje bij beetje kopiëren is dat niet."

Apple stuurt berichten naar Yo's beschuldigde copycats, en sommige zijn al verwijderd - inclusief, helaas, de Game of Thrones-thema parodie Yo, Hodor!.

Meer blips

Yo! Bekijk meer van TechRadars blips!

  • Een van de mystery aken van Google gaat op weg naar de schroothoop
  • Tron Light Cycle is niet rijklaar, zegt China
  • Echt staal: Japan wil de eerste robotolympiade organiseren in 2020