Geruchten over iOS- en Android Wear-compatibiliteit zijn niet ongebruikelijk, maar een nieuw rapport zegt dat de dag snel kan komen dat iedereen iPhone-meldingen kan ontvangen op hun door Google gerunde smartwatches.

Google is zelfs "bijna klaar met de laatste technische details" die nodig zijn om de kloof tussen iOS en Android Wear te overbruggen, meldt The Verge.

De site sprak met "een bron dicht bij het ontwikkelingsteam" die heel veel details onthulde over de koppeling.

Blijkbaar werkt de momenteel in ontwikkeling zijnde versie van Android Wear met een bijbehorende app op de iPhone om meldingen van FaceTime, berichten, oproepen en meer te ontvangen.

Het kan ook informatie van Google Now-kaarten weergeven, net als op Android, en kan meer geavanceerde functies bevatten voor door Google gemaakte iOS-apps zoals Gmail.

De voor de hand liggende hindernis is of Apple Google deze begeleidende app op iOS zou laten lanceren, gezien de dreiging van de Apple Watch. Maar noch Google noch Apple lijkt te willen praten over de mogelijkheid dat Android Wear en iOS al aardig bij elkaar passen, dus voorlopig is alles wat we kunnen doen speculeren.

  • De Gear S van Samsung is een standalone smartwatch