Windows Phone verwelkomde vandaag een nieuw familielid met LG's eerste Windows-toestel in vijf jaar, de Lancet. En ja, het lijkt precies op de lekken.

De LG Lancet, verkrijgbaar bij Verizon in de VS, maakt geen enkele moeite om een ​​budgetapparaat te zijn. Het draait Windows 8.1, niet verrassend aangezien Windows 10 Mobile nog niet overal beschikbaar is.

Cortana komt langs als de eigen Siri-achtige persoonlijke assistent van de gebruiker. Natuurlijk vindt de gebruikersinterface van de Windows Phone tegel een thuis op het 4,5-inch LCD-scherm van de Lancet en kunnen apps en contactpersonen worden geopend voor eenvoudige toegang.

Het beschikt over een 8-megapixel camera aan de achterzijde met verschillende opnamemodi en een low-end VGA-snapper aan de voorzijde. De telefoon wordt aangedreven door een 1,2 GHz quad-coreprocessor en blijft draaien dankzij een batterij van 2.100 mAh.

De specificaties worden afgerond met 8 GB interne opslag en ondersteuning voor een apart verkrijgbare 128 GB microSD-kaart.

Geavanceerd op een paar manieren

De beste van zijn kenmerken is iets dat Verizon aanduidt als Advanced Calling 1.0. Verizon beweerde dat de Lancet de eerste Windows-smartphone in zijn opstelling is om via deze functie gebruik te maken van spraakoproepen van hogere kwaliteit.

De telefoon is ook XLTE-ready, dat is Verizon marketing-speak voor de snellere delen van zijn netwerk.

The Lancet is nu online beschikbaar en zal vanaf 21 mei in Verizon-winkels zijn. Het verkoopt voor $ 19,99 op een contract van twee jaar of een volledige prijs van $ 120. Klanten van Verizon Edge kunnen wegkomen met slechts $ 5 / maand gedurende 24 maanden voor de handset.

  • Google Project Fi: hoe het zich verhoudt tot alle grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen