Wat is wit en onzichtbaar? Die koelkast! Boom! Boom! Wat is beige en onzichtbaar? Die tank! Boom! Aaaargh! De vreemde technologie van deze week heeft het allemaal: tanks, enge robocopters, ongelukkige Segway-bezitters en wat vrolijk nieuws over de dood.

BAE systems is er weer bij: vorige week vond het de verbazingwekkende Pirate Blinder uit, en deze week heeft het de onzichtbare tank uitgevonden. Het is natuurlijk niet echt onzichtbaar, maar het komt aardig in de buurt: twee videocamera's bekijken de omgeving van de tank, die vervolgens wordt doorgegeven aan schermen die in het pantser van de tank zijn ingebouwd.

Onderzoekers onderzoeken ook manieren om tanks te laten zweten. Het is niet zo bizar als het klinkt: tanks stoten veel warmte uit, wat ze erg verleidelijke doelen maakt voor hittezoekende raketten. Door uitlaatwater op te vangen en door gepantserde tegels te kanaliseren, kon de tank zichzelf koelen zoals wij - en het kan ook doen alsof het een koe is.

We maken geen grapje. Spreken met Nieuwe wetenschapper, Hisham Awad legde uit dat individuele tegels kunnen worden in- en uitgeschakeld om eenvoudige vormen weer te geven: "Je kunt het laten lijken op een Ford Focus, of je kunt de vorm van een koe hebben."

OPGEWEKTE SCOOTERS

Het is een slechte week geweest voor Segway-gebruikers. Eerst kreeg een man een boete voor het rijden op een op de stoep in Barnsley; toen ontdekte de politie van Nieuw-Zeeland dat het gebruik van de politie in het openbaar illegaal was.

KINDA CAR: Legaal gesproken zijn Segways geen scooters: het zijn auto's

Het probleem is dat terwijl jij en ik Segways kunnen zien als te dure idioot rijtuigen of scooters voor slimme ezels, de wet ze als auto's ziet - wat betekent dat ze op de stoep rijden een belangrijke nee-nee is.

Gadgets "interessanter dan schoenen" shocker

Laat kinderen de hele dag op de Dagelijkse mail website rotten hun hersens, de Dagelijkse mail rapporteert: volgens kindontwikkelingsexpert Sue Palmer: "door [kinderen] aan te moedigen een virtueel schermgebaseerd bestaan ​​te leiden, maken ze hun ontwikkelingsdrang af en dumpen ze ze".

De Mail citeert een onderzoek waaruit bleek dat 23 procent van de twee- tot vijfjarigen mobiel kan bellen, een kwart kan navigeren op websites en 17 procent kan racistische opmerkingen posten onder de artikelen van Mail Online. We hebben die laatste gemaakt.

SCHOENEN: Mensen die "hoe je je veters stretcht" hebben gekeken, keken ook naar "vrouwelijke seksuele opwinding". Mensen zijn onzin!

Het onderzoek toonde ook aan dat 11 procent van de peuters hun eigen schoenveters niet kan vastbinden, maar we zien het probleem hier niet: ze kunnen zeker alleen Google gebruiken voor instructies?

Het is RoboCop (ter)!

Nog een week, nog een aflevering van Here Comes Skynet: nu bouwen de robots dingen zonder menselijke tussenkomst. Daniel Mellinger en zijn team van de University of Pennsylvania hebben een systeem bedacht waarbij vliegende robots vrijwel alles kunnen bouwen: kom gewoon met een ontwerp, laat de onderdelen rondslingeren en de robothelikopters pakken ze op en plakken ze waar ze liggen zou moeten gaan.

BITTY BUILDERS: Deze robo-copters kunnen niet echt bouwers zijn: kijk! Ze kwamen opdagen!

Ben je al bang? Nee? Lees dan gewoon wat Mashable te zeggen had over de robo-copters: "Stel je voor dat deze mini-copters tot 100 keer zo groot werden gemaakt als wolkenkrabbers, bruggen of de componenten van Skynet." Ja! Stel je voor dat ze klauwen, of geweren, of een GROOT EN GEWELDIG GEZICHT hadden!

En tenslotte

Microsoft wil je helpen als je dood bent. Interaction designer Richard Banks werkt aan apparaten die kunnen dienen als digitale gedenktekens, high-tech alternatieven voor schoenendozen vol vervaagde foto's. De kunst is om uit te zoeken wat het waard is om te houden - en wat de kleinkinderen niet zouden moeten zien.

DIGITALE GEHEUGENS: De Timecard van Microsoft is een soort digitaal gedenkteken dat iemands foto's in een tijdlijn toont

Zoals de BBC het stelt: "In de toekomst kan het zijn dat als we onze testament schrijven en misschien zelfs onze geheime brieven branden, we misschien ook tijd moeten besteden aan het opschonen van ons online leven, klaar om te worden getoond aan degenen die het dichtst bij ons."