In wat geen sterker teken van de tijd zou kunnen zijn, is de ooit onstopbare videogamesverkoper GameStop officieel op zoek om te verkopen. Het bedrijf bevestigde zo veel in een persbericht na een eerdere Reuters-rapport zegt zoveel.

“GameStop Corp. heeft vandaag bevestigd dat het in verkennende gesprekken met derde partijen is over een mogelijke transactie,” het persbericht luidt. “Er kan geen garantie worden gegeven dat er enige overeenkomst zal voortvloeien uit deze besprekingen. GameStop is niet van plan om extra opmerkingen te maken over deze discussies, tenzij en totdat het passend is om dit te doen.”

Meer specifiek vermeldde Reuters dat hij van anonieme bronnen had geleerd dat GameStop op zoek was naar private equity-bedrijven voor een verkoop, met name een bedrijf dat bekend staat als Sycamore Partners. Het rapport stelt ook dat GameStop een financieel adviseur heeft ingehuurd om dit proces te doorlopen.

Zowel de bronnen van Reuters als GameStop hebben echter officieel verklaard dat dit geen garantie is dat deze gesprekken zullen resulteren in een verkoop.

Het paradigma is verschoven

Eerlijk gezegd, toen video-gamedownloads door de digitale winkels van platformhouders begonnen, lag het schrijven aan de muur voor GameStop. Het bedrijf slaagde erin het tij te beheersen door de verkoop van gebruikte games en andere voordelen van klanten, maar kon de daling van de verkoop van fysieke games, nieuw of gebruikt, gewoon niet bijhouden..

Alleen al in 2017 moest GameStop 150 winkels sluiten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het te maken had met een grote creditcardbreuk, wat de zaken niet hielp. Daarna verliet de nieuw aangestelde CEO van het bedrijf de rol na enkele maanden eerder dit jaar.

De opkomst van de verkoop van digitale games rechtstreeks uit de bron is duidelijk onoverkomelijk geworden voor GameStop. De potentiële verkoop betekent niet noodzakelijk het einde voor de retailer, maar het is moeilijk om je voor te stellen dat het bedrijf en het merk uit een dergelijke verkoop komen zonder kleerscheuren..

Wees niet verbaasd als de GameStop die je vandaag kent een heel ander verschijnsel is dan de GameStop die je in 2019 zou kunnen tegenkomen.

  • Dit zijn de beste pc-games die we in het recente geheugen hebben gespeeld

Via Engadget