Donderdag heeft Nokia de telefoon onthuld waar we allemaal naar op zoek waren in de Lumia 1020, en het klinkt als de droom van de fotograaf die links en rechts is uitgelekt.

Wetend hoe belangrijk zijn 41MP camera is voor de 1020, zal Nokia ook een extra camera-greepaccessoire (compleet met echte ontspanknop) loslaten om het apparaat veel meer als een traditionele point-and-shoot te laten voelen.

  • Bekijk onze handen: Nokia Lumia 1020 review

Om het nog aantrekkelijker te maken, zal de cameragreep de Nokia Lumia 1020's 2000 mAh-batterij ook een boost geven met een eigen accu van 1020 mAh, waardoor je je echt zorgen maakt wanneer de batterij leeg dreigt te raken.

Gelijktijdige lancering

De cameragreep start naast de Lumia 1020 wanneer Nokia's nieuwe Windows 8-telefoon later deze maand in de Verenigde Staten aankomt en later in het najaar in het Verenigd Koninkrijk.

Hoewel de prijs van $ 79 (ongeveer £ 52, AU $ 86) op de handgreep van de camera in het begin misschien niet zo slecht lijkt, heeft Nokia naast het prijskaartje van $ 299,99 (ongeveer £ 199, AU $ 327) van de Lumia 1020 een van de duurste telefoons op de markt.

De statiefsteun en USB-poort op de cameragreep zijn allemaal goed en wel, maar het valt nog te bezien of consumenten zullen kiezen om een ​​telefoon met een hele goede camera te kopen, in plaats van hun bestaande smartphones en afzonderlijke camera's te behouden.

  • Is de Lumia 1020 de telefoon die Nokia kan redden??