Het is officieel: Amazon stopt deze maand met het verkopen van Apple TV en Google Chromecast.

Amazon staat niet toe dat nieuwe aanbiedingen voor de producten voor concurrerende streaming stijgen en zal lijsten voor de huidige voorraad verwijderen voor 29 oktober, zoals uiteengezet in een e-mail die Amazon naar verkopers op de marktplaats heeft gestuurd en is verkregen door Bloomberg Business.

Amazon verkoopt Apple TV en de eerste Chromecast (Google kondigde dinsdag aan op Chromecast 2), maar het haalt bezorgdheid over Prime Video op de apparaten aan als reden om ze uit de online winkel te verwijderen.

In de afgelopen drie jaar is Prime Video een belangrijk onderdeel van Prime geworden ", zei een woordvoerder van Amazon in een verklaring." Het is belangrijk dat de streaming mediaspelers die we verkopen goed samenwerken met Prime Video om verwarring bij de klant te voorkomen. Roku, Xbox, PlayStation en Fire TV zijn uitstekende keuzes. "

Zoals je kunt vermoeden, blijft Amazon Roku, Xbox, PlayStation en zijn eigen Fire TV verkopen, omdat deze producten goed werken met Prime Video. De Amazon Fire TV-stick blijft ook hangen.

Het is belangrijk op te merken dat Apple TV-gebruikers Amazon Prime Video-films of -shows niet rechtstreeks van de dienst kunnen bekijken (ze kunnen ze via AirPlay streamen vanaf hun iPhone of iPad). En Chromecast-eigenaren hebben alleen toegang tot de Prime Instant Video-app. Nog steeds, om volledig te stoppen met het verkopen van de populaire apparaten omdat een streaming-service (die eigendom is van en beheerd wordt door Amazon) niet native ondersteund wordt lijkt het een dunne redenering om de concurrerende producten uit te schakelen.

Google maakte bijvoorbeeld een Chromecast-SDK, zodat ontwikkelaars hun apps compatibel konden maken met de Streaming-stick, en het is open voor Amazon. We hebben Amazon gevraagd of het heeft gewerkt aan het beschikbaar maken van Prime Video op Chromecast met behulp van de SDK en zal dit verhaal bijwerken wanneer we terug horen.

  • Nieuwe Apple TV vs Chromecast vs Roku 3 versus Amazon Fire TV