Yell.com heeft een 'interactieve' Britse kaart gemaakt met daarin de lokale bedrijven van het land vermeld.

De online aanwezigheid van het bedrijf achter de Gouden Gids (blijkbaar doen ze een boek met daarin telefoonnummers of iets dergelijks) heeft met de Teenies / Tenties / Tensies en zet de lokale bedrijfsgegevens online voor iedereen te zien.

Nu kan de cynicus onder u erop wijzen dat Google Maps en Bing-kaarten al jaren hetzelfde doen, maar Yell heeft blijkbaar een uitgebreide database van 2 miljoen bedrijven.

Om uit te vinden hoe uitgebreid, en als het eigenlijk beter voor je is, zul je het moeten bekijken op Yell.com/maps, waar je de 'magie' kunt zien.

Toon me de magie

Matthew Bottomley, directeur van nieuwe media productmarketing bij Yell, zei: "Yell.com Maps is de lokale bedrijvengids die magisch tot leven is gebracht op een kaart.

"Yell stelt mensen in staat om lokale bedrijven te vinden op elke manier die bij hen past, of dat nu de vertrouwde Gouden Gids in hun leunstoel thuis, op het internet op het werk of op hun mobiel is wanneer ze onderweg zijn.

"Ze kunnen nu ook beslissen hoe ze de bedrijven willen zien die aan hen worden gepresenteerd - of dat nu simpelweg een lijst is van relevante bedrijven om uit te kiezen, of dat ze op een kaart zien waar dat bedrijf zich fysiek bevindt."