Een week na de aankondiging van nieuwe functies voor de populaire sociale Yammer-tool op zijn eigen YamJam-conferentie, kwam het onlangs overgenomen Yammer-team op de SharePoint-conferentie van deze week om uit te leggen hoe de twee producten vandaag verbinding maken - met SharePoint-webonderdelen en Yammer's open grafiekinterfaces en hoe ze nauwer zullen integreren. Uiteindelijk worden ze één service.

Met het aankomende SharePoint 2013 kan een document uit een SharePoint-bibliotheek deel uitmaken van een gesprek in Yammer, waar u kunt zien wie het document heeft geschreven en wie er nog meer in geïnteresseerd is. U kunt het de Office Web-apps openen of het synchroniseren met uw pc met de nieuwe SkyDrve Pro-synchronisatieopties van SharePoint om in Office te werken.

Yammer komt dichter bij SharePoint

Yammer CTO Adam Pisoni vertelde TechRadar. "Ik kan deelnemen aan een gezamenlijke bewerkingssessie vanaf mijn bureaublad in de Word-client met iemand die een document in Yammer bewerkt," door toe te voegen: "U kunt het bestand opslaan in SharePoint en praten over het bestand in Yammer. je Yammer binnen SharePoint en SharePoint binnen Yammer. "

Als onderdeel daarvan krijgen Office 365-abonnees begin volgend jaar Yammer gratis met SharePoint Online (de gratis en Enterprise-versies van Yammer blijven afzonderlijk beschikbaar). Gebruikers kunnen zich bij Yammer aanmelden met hetzelfde account als SharePoint en verderop in de rij zien ze de nieuwsfeeds van SharePoint en Yammer samen.

Yammer werkt samen met Dynamics CRM en wordt binnenkort gevolgd door SharePoint 2013

Er zal ook een Windows 8-app zijn die uw Yammer-feed op ongeveer dezelfde manier toont als de People-app uw Facebook- en Twitter-feeds toont.

Het punt van zakelijk sociaal netwerken is niet om al je applicaties zoals Facebook te maken; het is om u meer manieren te bieden om samen te werken met uw collega's en informatie te vinden naast de meer gestructureerde tools zoals accounts en rapportagesystemen die u al gebruikt.

Praat over Yammer-gesprekken over bestanden en projecten

Zoals VP van Microsoft Office, Jeff Teper, aangeeft: "Een bedrijfsapplicatie, ongeacht hoeveel investering je erin gooit, zal nooit al je vragen beantwoorden," Net zoals je Excel gebruikt om een ​​snel overzicht te maken om figuren uit je accounts te begrijpen , zou u in staat moeten zijn om snel een gesprek te hebben over een zakelijke mogelijkheid waar u aan werkt in Dynamics.

Maar een eenvoudig sociaal netwerk is niet efficiënt genoeg voor zakelijk gebruik, daarom wilt u gesprekken verbinden met de objecten in uw bedrijf waarover u moet praten - zoals facturen of klanten - en wilt u iets krachtiger dan alleen een stroom van updates.

"In Yammer kunt u beginnen met gesprekken over deze objecten en de gegevens worden niet langer op andere systemen opgeslagen", legt Teper uit. "Je hebt ad-hocgesprekken, maar achter de schermen naait Yammer ze allemaal samen op een manier die je kunt navigeren. Het is niet alleen deze zee van niet-verbonden informatie. Als het een stroom van bewustzijn was, zou dat net zo slecht zijn als een gecentraliseerde lijst met één persoon in het bedrijf die de drie dingen bepaalt die we allemaal moeten weten ... "

Pisoni noemt dat 'zelforganiserende gegevens' en hij wil de cirkel sluiten door die uit Yammer en terug te brengen naar de andere software die je gebruikt. "Mensen zien alleen het begin van wat we met sociaal kunnen doen", vertelde hij ons. "Veel bedrijven veranderen radicaal de manier waarop ze organiseren en de manier waarop ze werknemers sociaal ondersteunen en dat is met de last dat het een bestemming is, [a een ander ding] moet je uit de weg gaan om te gebruiken. [Als je sociaal wilt] houden als een bestemming, kan dat hetzelfde blijven met de afzonderlijke Yammer-tool, maar zou het niet geweldig zijn als dat onderdeel zou kunnen zijn van het maken van documenten en hoe je werkt via e-mail? "

Yammer voor Microsoft Office 2013

Dat is waar Office voor komt te staan ​​(en waarom het Yammer-team zo enthousiast is over de Microsoft-acquisitie). "Het moet een natuurlijke manier voor ons worden om te werken, het moet naadloos worden verweven met de gereedschappen en het weefsel van alle apps die we vandaag gebruiken", zegt Pisoni - erop wijzend dat de toolbusiness dag in dag uit Office is. En de eenvoudigere interface van een tool als Yammer kan functies ontgrendelen in complexere apps zoals Lync.

"Office heeft zoveel goeds in zich, ze zijn nogal verward met implementatiedetails en complexiteit, maar er is goedheid. Om sociaal te kunnen doen, hebben we een hele goede gebruikerservaring moeten doen en gegevensgestuurd moeten zijn, en we willen breng die [sterke punten] naar Office. "