Microsoft is bekend geworden met zijn plannen om Yammer, de sociale netwerkserviceservice die het vorig jaar heeft gekocht, te integreren met zijn Office 365- en SharePoint-services.

Jared Spataro, Senior Director Microsoft Office Division, schetste de plannen in een SharePoint Team-blogpost samen met een aankondiging op de Convergence 2013-conferentie.

Hij zei dat de basisintegratie van Office 365 deze zomer zal plaatsvinden met een update, waardoor gebruikers de newsfeed-link kunnen laten vallen ten gunste van Yammer. Voor klanten die een lokale implementatie van SharePoint gebruiken, geeft Microsoft advies over het vervangen van de newsfeed.

Het levert ook een app via de SharePoint-winkel om het mogelijk te maken om een ​​Yammer-groepsfeed in te voegen in een SharePoint-site.

Later in het jaar zal het bedrijf een nieuwe update leveren voor eenmalige aanmelding voor Office 365 en Yammer.

Voor volgend jaar zijn er plannen om ongeveer elke 90 dagen updates over verschillende elementen van de pakketten aan te bieden.

Eerder dit jaar vertelde Adam Pisoni, CTO van Yammer, aan TRPro dat het Microsoft had geholpen een team op te richten binnen haar kantoorgroep, gericht op productgestuurde analyse.

Spataro beschreef Yammer als de "grote gok voor zakelijk sociaal" van Microsoft.