Hoewel laptops en smartphones de luxe hebben van een jaarlijkse releasecyclus dankzij gestaag verbeterde chipsets, hebben audioproducten niet zoveel geluk - iets nieuws maken en jaar na jaar verbeteren is op zijn best een uitdaging, en bijna onmogelijk, tenzij je iets nieuws hebt naar de tafel brengen.

Yamaha ziet er echter naar uit met de nieuwe MusicCast BAR 400, een soundbar van $ 499 / £ 500 / AU $ 800 met Hi-Res Audio-ondersteuning tot 192 kHz met 24-bits resolutie, virtuele DTS: X-ondersteuning en MusicCast multi-room audio functionaliteit.

De soundbar is in september verkrijgbaar en Yamaha zal ernaar streven om te concurreren met de vergelijkbaar geprijsde Samsung HW-N650 en LG SK8Y.

Het verschil zit hem in de ondersteuning van de functie: terwijl de soundbar van LG ingebouwde Chromecast en Dolby Atmos bevat, en Samsung's eigen Acoustic Beam-technologie gebruikt om 3D-achtige effecten te creëren, ondersteunt alleen Yamaha's virtuele DTS: X en AirPlay.

Bouw je eigen systeem

Hoewel DTS: X, AirPlay en Hi-Res Audio de selectiekader van de soundbar zijn, is het ook compatibel met de MusicCast 20 en MusicCast 50 draadloze surroundluidsprekers van Yamaha, zodat u een 5.1 surroundgeluidssysteem stuk voor stuk kunt bouwen.

Zodra uw woonkamer is uitgerust met de juiste audiotechnologie, helpt MusicCast u uit te breiden naar andere kamers terwijl u één speciale app biedt die Spotify, Pandora, SiriusXM Internet Radio, TIDAL, Deezer en Napster ondersteunt.

Alles gezegd, de nieuwste look van Yamaha lijkt op een budgetbar met voldoende geavanceerde functies om de dominantie van Samsung, LG en Sony in de soundbar-ruimte mogelijk te verstoren..

  • Mis onze round-up van de beste soundbars 2018 niet