Ingenieurs van Yamaha werken aan een robot die zonder menselijke hulp een motorfiets kan besturen.

De 'Yamaha Motobot' kan bovenop een ongewijzigde motor zitten en de gashendel, de remhendel en het pedaal, de koppeling en de transmissie bedienen, en ook naar links en rechts sturen. Het is volledig autonoom, uitgerust met systemen die complexe bewegingen op hoge snelheden kunnen controleren.

Dat is het doel. Op dit moment is het minder indrukwekkend - het vereist mensen om het te helpen van een stil begin naar een vrij langzaam tempo te komen. Uiteindelijk, echter, zegt Yamaha dat het in staat zal zijn om rond een parcours te rijden met meer dan 200 km / u.

Hoge mate van nauwkeurigheid

Om dat te doen, heeft het behoorlijk complexe systemen nodig. "Complexe bewegingen bij hoge snelheden regelen vereist verschillende besturingssystemen die met een hoge mate van nauwkeurigheid moeten functioneren, wat betekent dat één verkeerde beweging en deze robot een rol spelen," schreef Jamie Wisniewski bij engineering magazine ECN.

"Ik ben MOTOBOT, ik ben gemaakt om je te overtreffen", zei de robot in een ietwat griezelige videoboodschap gericht aan sterrenrenner Valentino Rossi. "Ik ben elke dag bezig met het verbeteren van mijn vaardigheden, maar ik weet niet zeker of ik de vijfjarige zelfs zou kunnen verslaan. Misschien als ik alles over u leer, zal ik inhalen ..."

  • Instagram wordt gebruikt om minderjarig alcoholgebruik te controleren