Vergeet de iPhone, stop de Nokia Tube en hang de BlackBerry Thunder op, DIT is de telefoon waar we allemaal op hebben gewacht: de Yamaha-muziektelefoon.

Sterker nog, het zijn verschillende concept-telefoons die allemaal gebaseerd zijn op de oudste van amusement (nee, niet die), muziek.

Akihabara News heeft de KDDI-ontwerpstudio's bezocht en ze hebben een aantal telefoons gevonden die eerlijk gezegd weinig zin hebben maar toch bijdragen aan de samenleving door ROCKING!

Van de 'Band in my pocket' die een reeks verschillende muzikale modules bevat om je alles te laten spelen van bas tot trompet, er is ook een hele reeks andere rare ideeën.

krassen

'Trio in je hand' is een multi-pronged apparaat waarmee je kunt scratchen als een DJ, terwijl een 'Box to Play' lijkt op een magische kubus luidspreker met een camera in het midden van een touchpad.

'Key to Touch' en 'Strings for Fingers' zijn respectievelijk piano- en gitaar-mimickers, waarbij de laatste terugschuift om snaren zichtbaar te maken voor de gebruiker om aan te halen.

Maar het meeste respect moet worden bewaard voor de 'Sticks in the Air', een telefoon die in twee stukken wordt verdeeld en waarmee je de drums kunt bespelen. Met je mobiel.

Dit is wat het begrip concept ECHT betekent naar onze mening!