Yamaha heeft zijn 2016-reeks AV-receivers aangekondigd, waarvan er één input voor een platenspeler combineert met Yamaha's MusicCast-technologie, waarmee je je vinylplaten door je hele huis kunt streamen.

Ze voldoen ook aan de specificaties die vereist zijn voor Ultra HD Premium-certificering of overtreffen deze, zodat u kunt investeren zonder dat u zich later zorgen hoeft te maken over compatibiliteit..

Het slechte nieuws is dat, aangezien Yamaha geen lid is van de UHD Alliance (die de UHD Premium-specificatie heeft gedefinieerd), het de badge van de specificatie niet kan dragen, die vereisten betreffende HDR-ondersteuning en 10-bit kleurdiepte dekt.

  • Lees alles wat u moet weten over UHD Premium in onze volledige gids voor 4K

De ontvangers beschikken ook over een volledige reeks connectiviteitsopties, waaronder AM / FM / DAB-radio, die ondersteuning bieden voor streaming-services, bluetooth en Airplay. Het ondersteunt ook Yamaha's eigen MusicCast multi-room streaming-systeem, waarmee inhoud kan worden gedeeld op meerdere compatibele apparaten in huis.

Klinkt goed

Een andere primeur is de opname van phono-ingangen op de hogere eindmodellen van het bereik (de RX-V681 / RX-A760 hierboven) waarmee u een draaitafel op uw systeem kunt aansluiten. In combinatie met Yamaha's MusicCast-functionaliteit maakt dit het mogelijk de uitvoer van de draaitafel in meerdere kamers te delen.

MusicCast converteert uw audio naar een digitaal signaal om het rond uw huis uit te zenden, zodat u niet de analoge zuiverheid van vinyl in elke kamer in uw huis krijgt, maar de oplossing breidt het gebruik van uw vinyl nog steeds uit zonder door een tijd heen te gaan - conversieproces gebruiken.

De ontvangers van Yamaha ondersteunen ook zowel Dolby Atmos als DTS: X 3-D surround sound. Deze functies op alle 7- en 9-kanaals versies, en werken om het gevoel van geluidspositionering en -beweging van de ontvangers te verbeteren.

  • We hebben onlangs onderzocht of Dolby Atmos de toekomst is van bioscoopgeluid

Yamaha verwacht dat de nieuwe ontvangers dit jaar zullen lanceren voor de IFA, maar momenteel zijn ze nog steeds niet onder de indruk van de prijs. Het heeft gezegd dat het verwacht dat de ontvangers een vergelijkbare prijs zullen betalen als de modellen van vorig jaar die ze vervangen, hoewel de RX-A660 een nieuw model is en er niet veel informatie over de prijs beschikbaar is.