Het bedrijf bezet de volledige 225m2 South Hall 2 en wil autonoom rijden een nieuwe betekenis geven door een scala aan unieke toepassingen te illustreren die zijn technologie kan bieden..

U anticipeert mogelijk op aankondigingen van de Consumer Electronics Show (CES), maar hebt u wel eens onder de drukte van de vakantie gestaan ​​en beseft dat het minder dan een maand verwijderd is??

CES is de handelsbeurs geweest voor het verleggen van de technologie omdat het voor het eerst werd gehouden in 1967, en introduceerde alles van de videocassetterecorder tot de originele Xbox naar OLED-tv's.

Maar in 2018 staat het op het punt nog meer op te voeren. Yamaha Motor, een bedrijf dat vooral bekend staat om zijn gemotoriseerde fietsen, vierwielers en scheepsuitrusting, staat op het punt om zijn première-debuut te maken op CES 2018.

Dat is een behoorlijke ontwikkeling op zich, maar wat onze interesse meer doet kloppen, is dat Yamaha Motor dit doet terwijl het zijn thema aanroept “Uitbreiden van de mobiliteitsmogelijkheden met geavanceerde technologie.”

Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar hoe een merk dat is gespecialiseerd in recreatieve voertuigen, enige hand heeft in consumententechnologie, maar als je iets weet over zelfrijdende auto's, zou je tussen de regels moeten kunnen lezen.

Dat klopt, van dinsdag 9 januari tot en met vrijdag 12 januari 2018 laat Yamaha Motor een reeks nieuwe producten zien in het Sands Expo en Convention Center in Las Vegas, Nevada. Dit zijn niet alleen auto's met twee en vier wielen die zichzelf kunnen besturen, maar ook een robot die op motorfietsen kan rijden en een drone en onbemande helikopter die zijn ontworpen voor industrieel gebruik..

Deze omvatten een prototype van de MOTOROiD-motorfiets van Yamaha Motor, die kunstmatige intelligentie (AI) integreert om een ​​rijder te manoeuvreren - zij het met een lage snelheid - op basis van hun biometrische en bewegingsanalyses die specifiek voor hen zijn. Dit trok veel aandacht op de Tokyo Motor Show, dus we kunnen ons alleen maar voorstellen hoe goed het op CES zal lukken..

Ondertussen zal de MOTOBOT Ver.2 ook aanwezig zijn op de show. Dit is de eerder genoemde robot die zonder hulp van een gewone motor een basisvoorraadsmotor kan besturen. Dit wordt uiteraard bereikt als gevolg van ontwikkelingen in zowel motorfietsen als robotica en is bedoeld om te worden gebruikt door Yamaha Motor's partners voor autonome rijdiensten.

Stel je voor dat, in de toekomst, wanneer je een pizza bestelt, deze wordt afgeleverd op de rug van een fiets aangedreven door een robot. Dat is wat Yamaha Motor hoopt te bereiken met de MOTOBOT Ver.2. Voor een alternatief voor meerdere passagiers presenteert het bedrijf de Public Personal Mobility, een systeem met vier wielen dat is ontworpen om meerdere voetgangers tegelijk over een afstand van enkele kilometers te vervoeren..

Tenslotte, aan de industriële kant van het hek, neemt het YMR-01-prototype coaxiale rotortechnologie en smelt het samen met de nieuwste technologie voor gewichtsvermindering. We zouden het je niet kwalijk nemen dat drones standaard geassocieerd zijn met militair gebruik, maar deze is met name ideaal voor boeren, al was het alleen maar vanwege de hoge gewasbespuiting.

De FAZER R, aan de andere kant, is de onbemande helikopter van Yamaha Motor, die zich onderscheidt door de integratie van hulp bij het draaien om de vliegbanen op gelijke afstanden te houden. Uiteraard wordt deze functie gebruikt door de sproeischakelaar in te schakelen en zorgt voor een veel preciezere spray bij gebruik op een boerderij.

Om het helemaal af te maken, Yamaha Motors kijkt er gretig naar uit om potentiële partners te ontmoeten op CES 2018, in de hoop om samenwerkingsmogelijkheden te vinden in technologische innovaties langs de weg. Aangezien het bedrijf van plan is om de sluier van zijn R & D-resultaten te verwijderen, zoals de MOTOROiD, kunt u hier meer leren over de aanwezigheid van Yamaha Motor op CES 2018.

Voor Amerikaanse zakelijke en persinformatie kunt u contact opnemen met Ken Bieber via telefoon (949) 294-7831 of per e-mail op [email protected] Onze Japanse lezers kunnen John Boreland bereiken op (0) 80 8814-4520 of per e-mail op [email protected]

Gesponsord door Yamaha