Yale introduceert elektronische deursloten op de Britse markt, maar wil graag weten of Britten verliefd zullen worden op de droom om hun huizen centraal te vergrendelen.

De lock-maker wijst erop dat Azië snel het idee heeft om een ​​batterijgevoede vergrendeling te hebben, waardoor mensen zonder sleutel toegang tot hun woning kunnen krijgen.

Het succes van het project leunt echter op ons vertrouwen op de technologie genoeg om ons te ontdoen van onze traditionele sleutels.

geschikt

"Digitale deursloten zijn de nieuwste en meest handige manier om uw huis te beveiligen", vertelde Matt Eastham aan TechRadar van Yale.

"Ze zijn enorm succesvol geweest in Azië, waar ze op de voordeuren van duizenden huizen te vinden zijn en Yale introduceert nu een elektronisch deurslot voor woningen in het VK Keyless en eenvoudig te installeren, het biedt echt gemak.

"De batterijgevoede vergrendeling wordt bediend met een elektronische iButton-sleutelhanger of uw eigen persoonlijke numerieke code van 4-12 cijfers, en wordt geleverd met een mechanische sleutelvervanging in het extreme geval van een elektronische storing."

Het zal niet kapot gaan

Natuurlijk kan het antwoord van veel mensen zijn dat een normaal slot jarenlang voor zekerheid heeft gezorgd en niet zal lijden onder de fouten die elektronische apparatuur vaak bezwijkt, maar Eastham dringt erop aan dat er belangrijke voordelen zijn voor de verandering.

"Elektronische sloten hebben voordelen voor allerlei verschillende mensen", voegde Eastham eraan toe.

"Residentiële verhuurders kunnen de sluizen tussen huurders 'veranderen' door simpelweg de toegangscode te wijzigen of de iButtons te herprogrammeren, in plaats van het bestaande mechanische slot te vervangen.

Verloren sleutels - geen probleem

"Ouderen kunnen hun code delen met familieleden en verzorgers, waardoor ze gemakkelijker toegang krijgen, en voor gezinnen, een elektronisch slot betekent dat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken dat tieners hun sleutels kwijtraken - in plaats daarvan hoeft ze alleen een code te onthouden, vergelijkbaar met het pincode van hun pinautomaat. "

Het vooruitzicht om alle deuren en ramen te blokkeren met een bloeiperiode over onze schouder, zoals we doen met onze ca, of met een vingerafdruk in onze eigendommen terecht te komen, en dit lijkt de eerste fase in die droom te zijn.

Natuurlijk, zoals toegewijde technophiles verwelkomen we bij TechRadar de komst van elektronische sloten - zelfs als we bang blijven dat iemand ons huis 'hackt', zoals iemand in een roman van Michael Marshall Smith.