Targeting snoer-snijders die zijn aangemeld bij een aantal video-streaming-diensten, heeft Yahoo vandaag een nieuwe app gelanceerd die het vinden van de tv-show of film die je wilt kijken over de diensten een stuk eenvoudiger maakt.

De nieuwe app Videogids van het bedrijf verzamelt alle beschikbare films en tv-series die beschikbaar zijn op de streamingservices waarop u geabonneerd bent, en waar u een digitale kopie kunt kopen of huren, zodat u alle services in één app kunt doorzoeken.

"Dit is een spannende stap voor ons als we op weg zijn naar een dag waarop we allemaal tv en films bekijken, exclusief van onze mobiele telefoons, iPads en aangesloten tv's," zei Yahoo in een blogpost.

Met de app kun je zelfs zoeken naar films en tv-programma's via GIF's, met een optie voor het kiezen van stemmingen waarmee je de GIF kunt selecteren die het beste bij jouw stemming past.

Yahoo heeft ook een knop "Nu streamen" toegevoegd waarmee de app automatisch wordt gestart voor de abonnementsservice die de film of tv-show host.

Meer dan 30 streaming-services worden ondersteund, inclusief Amazon Video, HBO, Hulu, Netflix, Showtime, evenals CBS, Fox, ABC en anderen.

De app is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor zowel iOS als Android.

  • CES 2016 is net om de hoek en daarom zou je enthousiast moeten zijn