Yahoo heeft zijn nieuwe look-home page gelanceerd in de VS, met het bedrijf klaar om zijn nieuwe site in het Verenigd Koninkrijk en Europa later deze week uit te rollen.

Yahoo heeft één belangrijk doel, dat alle aspecten van het herontwerp heeft gedreven. Het wil (nog steeds) het belangrijkste internetportaal zijn voor het grootste aantal internetgebruikers wereldwijd.

Gebruikers van Yahoo kunnen nu veel gemakkelijker en sneller en met minder klikken dan voorheen toegang krijgen tot derden zoals Google en Twitter.

"We willen online in het middelpunt staan ​​van het leven van mensen", legde Yahoo's consumentervaringen hoofd Tapan Bhat uit.

"In slechts een paar klikken is er een bestemming voor alles wat je in petto hebt. Nu kijken we holistisch naar Yahoo, allemaal rond de gebruiker," legde Bhat in een persconferentie uit.

Radicaal fundamentalisme

Yahoo claimt dat het herontwerp de meest "radicale" en "fundamentele" betekenis heeft van de site sinds het tien jaar geleden werd gelanceerd.

"Yahoo verliest terrein als toegangspoort tot het internet met individuele services, gaande van Google tot Facebook en Twitter," verklaarde Business Hof Rob Hof aan de BBC.

"Dus een startpagina die ze in één klap kan verbinden met die services is de enige hoop om zijn status als een belangrijk startpunt op internet te behouden - en een van de weinige online plaatsen waar adverteerders een publiek van tv-formaat kunnen bereiken. "

Ongeveer 570 miljoen mensen bezoeken Yahoo elke maand. Speculatie over een aankondiging van een deal met Microsoft met betrekking tot zoeken en adverteren neemt toe.

Gebruikers van Yahoo kunnen hun webervaring ook aanpassen met widgets en webapps van derden. Het bedrijf belooft ook een verbeterde synchronisatie tussen mobiele en desktopversies van Yahoo.

Een andere coole tool, beschreven door TechCrunch, wordt aanpasbare inhoud genoemd en laat gebruikers "hoe" leuk "of" serieus "zeggen dat je je nieuws leuk vindt ... Wil je harde kern serieus spul? Trek de schuifregelaar naar rechts. Fluffy leuke dingen naar links. het is in het midden voor een mix Gebruikers testen voor dit product begint in augustus, zegt Yahoo. "

Via BBC en TechCrunch.