Het kan net zo goed "Marissa Mayer en haar vrienden van beroemdheden op CES" worden genoemd.

De langverwachte keynote van de Yahoo CEO hier op de show van 2014 was gelijke delen entertainment, komedie en muzikale revue onderbroken door praat van native ads en bedrijfsovernames.

Kacy Couric, Cecily Strong en Kenan Thompson van Saturday Night Live en John Legend hebben het hele uur op het podium gestaan. Couric, Yahoo's nieuwe wereldwijde anker, sprak eigenlijk Yahoo, terwijl Strong verankerd was in een Weekend Update-bureau, de technische verhalen van 2013 lootte en Thompson zijn best deed Al Sharpton.

"Ik zou heel graag groot willen zijn op internet, maar ik ben geen kat die een slechte dag heeft gehad," "Al" betreurde.

Leden van de SNL casten het op Yahoo's keynote

Het effect was een heldere, knapperende en vermakelijke keynote, een die een onderbreking bood van de schokkende productbeschrijvingen die deelnemers vaak naar slaap kunnen sturen.

Er waren echter een aantal aankondigingen dat Yahoo niet door de kieren zou laten glippen. Ze draaiden allemaal rond een thema dat Mayer al vroeg in de keynote stelde: dagelijkse gewoontes vermakelijk en inspirerend maken.

Het leven vereenvoudigd

Mayer startte de show met het noteren van Yahoo heeft nu 400 miljoen maandelijkse gebruikers, een nummer dat ze gebruikte om de positionering van het bedrijf van "mobile first" te ondersteunen.

Ze kondigde Yahoo's overname van Aviate aan, een app-opstartprogramma dat gebruikers-apps en -oppervlakken automatisch organiseert wat het als de meest relevante beschouwt.

Mayer gaf geen informatie over het lot van Aviate en bracht in plaats daarvan Couric naar voren om te vertellen hoe de nieuwsconsumptie is veranderd sinds ze meer dan 30 jaar geleden in de biz werd opgenomen. Het was allemaal een onderdeel om een ​​nieuwe Yahoo-app te bespreken, genaamd News Digest, die nieuws uit verschillende bronnen verzamelt en presenteert op een "uitgebreide, complete en gemakkelijke" manier.

Yahoo! Tech's David Pogue 'lanceert' het nieuwe Digital Magazine

Nieuws was verreweg de sterkste toon van Yahoo tijdens de keynote en het bedrijf lanceerde ook twee nieuwe Digital Magazine-eigenschappen: Yahoo! Eten en Yahoo! Tech - tijdens het gesprek.

Yahoo introduceerde ook een nieuwe Smart Guide-functie voor zijn Smart TV-interface, een plek om 'al uw content samen te brengen op één plek'. Het lijkt een eenvoudig genoeg toevoeging, en Yahoo ging snel van het onderwerp af waarom video van belang is in deze tijd.

De laatste belangrijke aankondiging van Yahoo ging over Tumblr. CEO David Karp sloot zich aan bij Mayer om te bespreken hoe lang gebruikers blijven hangen aan berichten, en vooral hoe goed gesponsorde berichten presteren.

Tumblr wordt een native Yahoo-advertentie

Hij onthulde dat native ads aan de service komen, mogelijk gemaakt door moederbedrijf Yahoo. Het is geen grote stap voor de consument, maar een die een eigenschap brengt die Yahoo verder in zijn inkomstenstroom heeft gekocht.

Yahoo redde het beste voor het laatst, en nee, het was niet SVP Advertising Technology Scott Burke die praatte over advertentie-opties.

Zanger John Legend bracht een serenade van de menigte en stuurde ze naar de CES-verdieping met een knipoog en een boog.

  • Een andere met celeb gevulde keynote ging niet zo goed op CES.