Het realiseren van het belang van sociale netwerken en nog steeds proberen een manier te vinden om aan de drukte van Microsoft te ontkomen, kondigde eind vorige week aan dat het zijn 500 miljoen gebruikers zou gebruiken en "sociaal integreren in alles wat het doet"..

De naam 'Yahoo Open Strategie', het plan van het bedrijf, dat een tot twee jaar in beslag moet nemen, is veelzijdig. De kern van het initiatief is de intentie van Yahoo om al zijn gebruikersprofielen over de hele reeks aanbiedingen op één plaats samen te brengen.

Eenmaal voltooid, is het bedrijf van plan om sommige van zijn minder populaire diensten te beëindigen en de rest te integreren om een ​​meer sociale omgeving te creëren. Ten slotte, en misschien nog wel het belangrijkste, stelt Yahoo gebruikers in staat om applicaties te maken voor zijn service en deze programma's te integreren in de hele groep van aanbiedingen.

Het einde van de 'gefragmenteerde gebruikerservaring'

"Op dit moment beheer je verschillende stukjes persoonlijke informatie op verschillende plaatsen en tot op zekere hoogte is het een gefragmenteerde gebruikerservaring", zegt Neal Sample, chief technical architect van Yahoo.

Yahoo heeft meer dan 500 miljoen gebruikers in al zijn services. Volgens het bedrijf wil het gebruik maken van die gebruikersbasis en die mensen verbinden met al zijn aanbiedingen.

Als het lukt, zal het 's werelds grootste sociale netwerk creëren - vijf keer groter dan MySpace - en bijna vannacht een krachtpatser worden in die lucratieve ruimte.