Toen Yahoo eerder deze week het Microsoft-bod afwees, werd de beslissing met stijf verzet van zowel interne als externe krachten tegemoet getreden.

Niet alleen begonnen sommige aandeelhouders aan een geïmproviseerde opstand tegen Microsoft, die ze graag zouden verkopen, Microsoft zelf zei dat het alle middelen tot zijn beschikking zou hebben om de deal af te ronden. Nu, in een moment van wanhoop, probeert Yahoo beide krachten af ​​te weren door een beroep te doen op News Corp..

Volgens berichten hebben Yahoo's CEO Jerry Yang en de CEO van News Corp, Rupert Murdoch, gepraat om een ​​deal te bedenken die de aandeelhouders van beide partijen zou plezieren, en om eventuele voorschotten van Microsoft te voorkomen.

Maar Microsoft zou van plan zijn om een ​​nieuwe deal aan te bieden en als dat zo is, zullen aandeelhouders waarschijnlijk nog meer in opstand komen.

Onverwachte overeenkomst

Helaas kon de bron die de vergadering onthulde geen verdere informatie bekendmaken. Dat gezegd hebbende, een huwelijk tussen News Corp en Yahoo zou op zijn minst een verrassing zijn; News Corp is waarschijnlijk het best bekend in technische kringen als het moederbedrijf van MySpace.

Hoe dan ook, Yahoo doet er alles aan om het bedrijf over te zetten naar een meer geschikte partner. En hoewel News Corp geen ervaring heeft met het zoeken naar of online adverteren, lijkt het erop dat elk bedrijf op dit moment beter is dan Microsoft.