Microsoft heeft de ante verhoogd in zijn poging om Yahoo te verwerven, als een rapport van de New York Times is te geloven. Nadat het oorspronkelijke aanbod van een premie van 67 procent op de aandelenkoers van Yahoo was afgewezen, denkt men nu dat Microsoft zich richt op de raad van bestuur van het bedrijf..

Volgens de New York Times, Microsoft zal proberen de steun te krijgen van institutionele beleggers en andere grote aandeelhouders die de ambitie van Microsoft delen om het online bedrijf te verwerven. Men gaat ervan uit dat Microsoft er alles aan zal doen om de verkiezing van nieuwe officieren in het bestuur dit jaar te beïnvloeden.

Voorraad overname van tafel

Het rapport suggereert ook dat Microsoft niet geïnteresseerd is in de overname van Yahoo-aandelen. Het online bedrijf heeft een 'gifpil' -bepaling in zijn Corporate Charter waarin staat dat elke bestaande aandeelhouder het recht heeft om extra aandelen te verwerven als een externe belegger meer dan 15 procent van de uitstaande aandelen verwerft.

Door deze bepaling wordt de zeggenschap van de kandidaat-verwerver over het bedrijf feitelijk verzwakt.

Tot nu toe heeft geen van beide bedrijven gereageerd op de Times rapporteren, maar als het waar is, zoek naar meer naar dit verhaal terwijl het vordert.