Yahoo is tegenwoordig zelden uit het nieuws en het is meestal nooit om goede redenen. Het laatste ongeluk voor de eens zo grote gigant ziet het terug voor de rechtbank over een contractbreuk door een van zijn gebruikers.

Een Amerikaanse rechtbank heeft besloten dat Yahoo een zaak moet beantwoorden die is aangespannen door een vrouw uit Oregon die klaagde nadat het had nagelaten om onmiddellijk schadelijke informatie en foto's die op haar Yahoo-profiel geplaatst waren te verwijderen door haar ontevreden ex-vriendje.

Verbaal contract

Cynthia Barnes had Yahoo gevraagd om het materiaal te verwijderen, maar het negeerde haar herhaaldelijk totdat een lokaal tv-bedrijf erbij betrokken raakte.

In die fase vertelde een medewerker van Yahoo haar dat ze "persoonlijk de verklaringen zouden overlaten aan de divisie die verantwoordelijk is voor het tegenhouden van niet-geautoriseerde profielen en dat zij ervoor zouden zorgen."

Twee maanden later was er niets veranderd, wat ertoe leidde dat Barnes vervolgde. De meest recente uitspraak zegt dat ze inderdaad een zaak heeft, omdat die mondelinge belofte een contract is om het aanstootgevende materiaal te verwijderen.

UGC loopt geen risico

Persoonlijke schade aan Barnes terzijde, het belangrijkste aspect van de zaak is dat Yahoo wordt aangesproken om die vermeende belofte te overtreden, niet voor het hosten van aanstootgevende inhoud gepost door een derde partij.

Als dit laatste wordt verkregen, lopen alle sites die door gebruikers gegenereerde inhoud hosten gevaar. Zoals het is, zegt Yahoo dat het zich nog steeds zal verdedigen tegen de beschuldiging van contractbreuk.