Internetgigant Yahoo heeft een verontschuldiging aangeboden nadat een klein aantal privé-Flickr-foto's van gebruikers ten onrechte openbaar werd gemaakt.

Yahoo, die de eigenaar is van de populaire site voor het delen van foto's, gaf toe dat de beveiligde foto's van een "zeer, zeer klein" aantal gebruikers zichtbaar waren voor de hele gemeenschap van 18 januari tot 7 februari.

Het probleem was het resultaat van 'routine-onderhoud' en was geïdentificeerd en opgelost volgens officiële correspondentie van zowel Yahoo als zijn Flickr-divisie..

Flickr-vicepresident Brett Wayn neemt nu individueel contact op met de betrokken gebruikers in plaats van openbare blogberichten over het probleem te maken.

'Ongelofelijk verontrustend'

Een gebruiker, Barry Schwartz, drukte zijn afkeer uit dat 688 van zijn privéfoto's en -video's bijna drie weken lang openbaar waren geweest als gevolg van de bug.

Hij publiceerde de inhoud van de "ongelooflijk storende" e-mail van Wayn op de website van de Rondetafel Search Engine.

"Het spijt ons zeer dat dit is gebeurd en als fervent Flickr-gebruiker ben ik er persoonlijk voor verantwoordelijk dat je herinneringen veilig zijn", schreef Wayn..

"Ons team heeft hard gewerkt om uw vertrouwen te winnen en we nemen het zeer serieus. We hebben een aantal aanvullende maatregelen getroffen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt."

Yahoo voegde er in zijn eigen verklaring aan toe: "Het spijt ons zeer dat dit is gebeurd en dat we direct met de betrokken gebruikers werken om het probleem op te lossen."

Via The Verge