De muziekindustrie in Motown, Capitol, Virgin en Sony BMG huilen waarschijnlijk vanmorgen in hun latte na de nieuwste body-blow voor een bedrijf dat schijnbaar vastbesloten is om Canute-achtig te zijn tegen de opkomende golf van het internet..

Een Amerikaans federaal hof van beroep in New York City heeft geoordeeld dat de online muziekservice van Launchcast van Yahoo de platenmaatschappijen geen hogere royalty's hoeft te betalen elke keer dat ze hun nummers spelen.

Niet interactief

Waar Yahoo de service onderhoudt, was niet interactief en moest daarom alleen dezelfde kosten betalen die van toepassing zijn op radiostations, de bedrijven die het oorspronkelijke vonnis van 2007 betwistten, zeiden dat het aanpasbaar was en zouden veel meer moeten betalen.

De uitspraak van het hof stond echter aan de kant van Yahoo: "De gebruiker heeft controle over het genre van nummers die voor 5.000 liedjes worden afgespeeld, maar deze mate van controle verschilt niet van een traditionele luisteraar die een voorkeur uitspreekt voor een countrymuziekstation boven een klassieker rock station. "

Via Reuters