Yahoo heeft vandaag een nieuwe online muziek lyrics zoekservice gelanceerd. De database met liedteksten is een van de eerste legale, volledig gelicentieerde alternatieven voor de vele bestaande sites zonder licentie. Veel van deze proberen malware op bezoekers te pushen.

Yahoo heeft met Gracenote samengewerkt om de songtekst aan te bieden voor honderdduizenden nummers, waarbij de inkomsten afkomstig zijn van advertenties. Een percentage van dit inkomen wordt gedeeld tussen platenmaatschappijen en artiesten.

"Eindelijk, een gratis, legale en definitieve manier om een ​​weddenschap af te sluiten met de man die naast je aan de bar zit en die er zeker van is dat het beroemdste volkslied van de Ramones zegt:" Ik wil een spek, "zei Ian Rogers, general manager bij Yahoo Music.

"We denken dat we een echt gezond bedrijf kunnen opbouwen voor teksten en ik denk dat uitgevers heel veel profijt kunnen hebben van deze nieuwe inkomstenstroom", zei Rogers..

Online songteksten

"Met de populariteit van teksten op het internet willen adverteerders er zijn. Dit is absoluut een verkoopargument," ging hij verder.

De lyrics-service zal in de komende tien jaar maar liefst £ 50 miljoen bijdragen aan de muziekbusiness, aldus Craig Palmer, CEO van Gracenote..

Gracenote is een privébedrijf dat een internet-toegankelijke database met informatie over de inhoud van audio-cd's onderhoudt en licenties verleent. iTunes et al gebruiken de CDDB van Gracenote om te zoeken naar informatie over geplaatste muziek-CD's.