Yahoo staat op het punt om zijn spel te verbeteren in de lokale zoekafdeling met een beetje hulp van de professionals bij Yelp, volgens een rapport in de Wall Street Journal dit weekend.

Het rapport zegt dat de Yahoo Local-aanbevelingen die, net als Google, nu verschijnen in de rechterkolom binnen Yahoo Search, zullen worden vervangen door betere suggesties van Yelp..

Het 'papier beweert Yahoo CEO Marissa Mayer kondigde de nieuwe samenwerking aan tijdens een bedrijfsvergadering op vrijdag, terwijl ze probeert om de enorme voorsprong van Google op te rollen.

Geen van beide bedrijven heeft de overeenkomst op het moment van schrijven bevestigd.

renovaties

Mayer's Yahoo-renovaties zijn snel gegaan sinds ze eind 2012 het roer overnam. Rapporten eind vorige maand stelden voor dat het bedrijf opnieuw een eigen zoekmachine gaat bouwen.

Op dit moment is het bedrijf afhankelijk van Microsoft's Bing voor zijn zoekresultaten, maar het lijkt misschien op zoek te zijn om vrij te zijn van die arrangementen, volgens recente speculatie.

  • Vroeger riep Steve Jobs naar verluidt de CEO van Yelp om hem aan te sporen zich te verzetten tegen toenadering van Google om het bedrijf te kopen

Via The Verge