Een studie gepubliceerd door Yahoo Mobile heeft aangetoond dat bijna drie van de vier consumenten het ermee eens zijn dat het gebruik van mobiele telefoons op vliegtuigen beperkt moet blijven tot stille activiteiten..

De VS is de meest schreeuwende partij tegen de voorgestelde stap om mobiel gebruik op vliegtuigen mogelijk te maken, voornamelijk vanwege de ergernis en ontregeling die dit zou veroorzaken voor passagiers in de buurt.

Mochten er echter alleen sms'en, e-mails en andere dergelijke ingrijpende activiteiten worden gehouden, dan zouden de meeste van de 2.030 ondervraagde volwassenen in het voordeel zijn.

"Er is een toenemend debat over het gebruik van mobiele telefoons in vliegtuigen," zei Bruce Stewart, Vice President en General Manager, Connected Life Americas, Yahoo.

"Deze nieuwe enquête bewijst op een overweldigende manier de wens van consumenten om verbonden te blijven met de mensen, informatie, interesses en passies die belangrijk voor hen zijn tijdens de vlucht, maar ze willen niet gedwongen worden om naar het gesprek van de passagier te luisteren naast hun."

Het is echter nog steeds onzin

Het idee om telefoons en vliegtuigen te mixen lijkt misschien een logische stap, maar er is nog een lange weg te gaan om de technologie de moeite waard te maken.

De huidige tests hebben aangetoond dat de spraakkwaliteit vergelijkbaar is met het nemen van een robot in een andere kamer, met beperkt succes bij het verbinden. De huidige in-plane technologie beperkt ook het aantal mensen dat op elk moment kan bellen.

Volgens de enquête zou meer dan tweederde van de passagiers voorstander zijn van een mobiele chatzone, waar vervelende passagiers die de mensen in een vliegtuig willen informeren dat ze in een vliegtuig zitten en over twee uur thuis zullen zijn, naar hun de inhoud van het hart.