Hoewel Microsoft misschien geprobeerd heeft om de hele online industrie over te halen met zijn bod op Yahoo, lijkt het erop dat de laatste er misschien een einde aan heeft gemaakt. Volgens de meest recente rapporten, Yahoo's CEO Jerry Yang zal maandag aankondigen dat zijn bedrijf het aanbod van Microsoft heeft afgewezen en het schromelijk ondergewaardeerd noemt.

Spreken met de Wall Street Journal , een insider met toegang tot de executive meetings van vorige week bij Yahoo zei dat het bedrijf gelooft dat Microsoft zijn lage aandelenkoers probeert te exploiteren om het online bedrijf voor een koopje te kopen. In feite zou de notitie aan Microsoft kunnen zeggen dat leidinggevenden zelfs een aanbieding niet zullen overwegen tot het $ 40 (£ 20) per aandeel bereikt - $ 9 meer dan het huidige bod.

Iedereen behalve Microsoft

Ten slotte beweert de bron dat Yahoo vastbesloten is om een ​​aanbod van een ander bedrijf naast Microsoft te accepteren en deze tactiek te gebruiken als een manier om andere bedrijven meer tijd te geven om een ​​betere deal te verzenden. Dat gezegd hebbende, de dagboek beweert dat het meest waarschijnlijke scenario zou kunnen inhouden dat Yahoo zijn zoek- en advertentietechnologie aan Google in licentie in plaats van een rechtstreekse overname toewijst.

Tot dusverre hebben noch Yahoo noch Microsoft commentaar geleverd op deze ontwikkeling, maar we moeten morgen van beide bedrijven horen of de bron klopt.