Ondanks de sterke verkoopcijfers van Apple, denkt analist IDC dat Windows Mobile de komende vijf jaar het snelst groeiende mobiele besturingssysteem zal zijn.

De verrassende stat is door Microsoft uitgerold tijdens een saaie aankondiging over Microsoft System Center Mobile Device Manager 2008 door Steve Ballmer gisteravond.

De revolutie van de mobiele telefoon

Om een ​​(zeer) lang verhaal kort te maken, zal de nieuwe software van Microsoft grote bedrijven helpen hordes Windows Mobile-smartphones op vrijwel dezelfde manier te beheren als laptops of pc's in groep te beheren.

"Mensen verwachten meer en meer te kunnen doen met hun mobiele telefoon", zei Ballmer tijdens zijn keynote voor de Cellular Technology Industry Association (CTIA) van Amerika. "We leveren [Windows Mobile-ervaringen] die de dingen overbruggen die mensen op het werk en thuis willen doen."

Windows Mobile is misschien niet het meest gebruiksvriendelijke besturingssysteem, maar Microsoft hoopt duidelijk op zijn gebruikersvriendelijkheid te kunnen inspelen op smartphoneladgers zoals Apple.

De neergehaalde versie van OS X van OS X heeft mogelijk meer gebruikersvriendelijkheid en is veel beter voor persoonlijk gebruik, maar het is onwaarschijnlijk dat dit binnenkort zal worden gekoppeld aan de meeste zakelijke e-mailsystemen. De vaste voet en het gebruiksgemak van Symbian in zowel persoonlijke als zakelijke mobiele telefoons is een grote opbergmogelijkheid voor Windows Mobile. Ondertussen is de Blackberry van RIM nog steeds de favoriete telefoon voor push-e-mail.

Verbeteringen van Windows Mobile

Microsoft zal Windows Mobile zeker gebruiksvriendelijker maken omdat het ook tractie op de consumentenmarkt trakteert, maar het moet harder werken aan zijn partnerschappen met apparaatfabrikanten..

Met de nieuwe software kunnen bedrijven nieuwe apps op telefoons 'over the air' leveren en mensen verbinden via Mobile VPN's (Virtual Private Network) om thuis toegang te krijgen tot werkinformatie. Microsoft erkent duidelijk dat met meer mensen die thuis werken, apparaten nodig zijn die het sociale gebruik aankunnen en die mensen in contact kunnen houden met het kantoor..

Bij de lancering toonden Microsoft, AT & T en Samsung de Blackjack II. Met Windows Mobile 6 heeft het volledige ondersteuning voor Mobile Device Manager, evenals andere nieuwe telefoons van bijvoorbeeld HTC en Motorola.