Microsoft heeft een aantal problemen opgelost die van invloed zijn op de update van oktober 2018, namelijk een probleem met het Intel-audiobestuurprogramma en de beangstaande fout in het Blue Screen of Death (BSOD) die sommige HP-machines heeft aangetast.

Het probleem met HP was met een toetsenbordstuurprogramma, waardoor het gevreesde blauwe foutenscherm opdook, waarbij sommige pc's niet meer reageerden of zelfs niet opstartten, zoals we onlangs hebben gemeld. Dit probleem werd in feite veroorzaakt door een cumulatieve update voor de update van oktober 2018, in tegenstelling tot de upgrade zelf (en dit was ook van invloed op de update van april 2018, wat dat betreft)..

Zoals Wccftech meldt, is nu de correctie voor het BSOD-probleem weggedrukt via Windows Update, dus u moet het automatisch op uw machine laten toepassen.

Als dat niet is gebeurd, kun je het hier altijd handmatig vastpakken. Houd er rekening mee dat u uw pc later opnieuw moet opstarten om de fix toe te passen.

Audioverergering

Wat het Intel audio-probleem betreft, dat gebeurde dankzij de release van een buggy Intel-stuurprogramma dat foutief werd afgeleverd door Windows Update, waardoor het geluid op de getroffen pc's mislukte.

Microsoft heeft nu een nieuwe update uitgegeven om dit probleem te verhelpen, en opnieuw zou dit via Windows Update automatisch naar uw computer moeten worden doorgestuurd.

Uiteraard is dit goed nieuws voor degenen die door deze gremlins zijn getroffen, waarvan helaas de Update van oktober 2018 zeker een aantal heeft geleden, waaronder een groot probleem met het verwijderen van bestanden waardoor Microsoft de uitrol van de upgrade heeft onderbroken.

Als je problemen hebt gehad met de nieuwste functies voor Windows 10, raadpleeg dan onze handleiding over het oplossen van problemen met de update van Windows 10 oktober 2018.

  • Sommige van de beste laptops van 2018 hebben Windows 10