Microsoft heeft de update van oktober 2018 live gemaakt, waardoor Windows 10-gebruikers de mogelijkheid hebben om nu handmatig de upgrade te nemen of te wachten tot het automatische uitrolproces volgende week van start gaat.

Dit werd aangekondigd tijdens het grote persevenement dat net is gebeurd, waar veel nieuwe Surface-hardware werd onthuld.

Microsoft moedigt mensen aan te wachten op de uitrol om de update naar hun pc's te brengen, hoewel het in een blogbericht vermeldt dat 'geavanceerde' gebruikers handmatig kunnen controleren of de upgrade het nu wilt..

Typ gewoon 'controleer op updates' in het zoekvak van de taakbalk (naast de knop Start) om te zien of de Update van oktober 2018 klaar is voor uw machine. Windows zal nog steeds controleren of uw apparaat geen compatibiliteitsproblemen heeft en als dit het geval is, wordt de update niet voor u beschikbaar gemaakt (om duidelijke redenen).

U kunt ook onze volledige gids bekijken over het downloaden en installeren van de update van Windows 10 oktober 2018.

Snellere uitrol

Anders, als je hier niet vroeg op wilt springen, zal de automatische uitrol op 9 oktober beginnen en zal er een gefaseerd proces plaatsvinden in de komende weken (of zelfs maanden - hoewel machine learning tech nu wordt gebruikt om te versnellen de snelheid waarmee de uitrol plaatsvindt).

Microsoft merkte op: “We zullen de prestaties van ons machine learning-model verder verbeteren door meer apparaatsignalen op te nemen, zoals verbeterde driver-telemetrie en weging van belangrijke functies, zoals anti-malware software, terwijl we de gefaseerde uitrol verbreden.”

Het is uiteraard een belangrijk probleem om compatibiliteitsstoornissen op te sporen, want het laatste wat Microsoft wil is dat pc's grote problemen ondervinden tijdens de installatie - iets dat in het verleden is gebeurd met een aantal updatepakketten, zoals u zich misschien herinnert.

  • Sommige van de beste laptops van 2018 hebben Windows 10