Bekijk de beste PS4 Pro-games

BIJWERKEN: Red Dead Redemption 2 is eindelijk hier, en het is een schoonheid. Hoewel het HDR-aanbod wat werk vereist, is het detailniveau dat de 4K-wereld op je scherm brengt echt verbazingwekkend. Lees verder om meer te weten te komen.

Hoewel de PS4 Pro een van de krachtigste consoles is die je geld nu kan kopen, is het zeker de moeite waard wat onderzoek te doen voor het online spatten van geld of bij je plaatselijke verkoper als het gaat om het opslaan van games..

Dat komt omdat niet alle PS4 Pro-spellen gelijk zijn gemaakt.

Het noemen van de PS4 Pro-games is zelfs niet echt correct. Sony heeft het mandaat gegeven dat alle toekomstige PlayStation 4-games moeten kunnen werken op zowel de nieuwste als de oudste PS4-consoles.

Wat dat betekent is dat ontwikkelaars echt creatief moeten worden om een ​​ervaring te creëren die schaalt naar beide machines. Dat streven is iets dat sommigen beter hebben kunnen doen dan anderen. Sommige gebruiken het alleen om de uitvoering van titels die stotteren op de minder krachtige, oudere hardware te verbeteren.

Maar laten we ons niet concentreren op de stotterende misstappen. In plaats daarvan, als je wilt profiteren van de PS4 Pro in al zijn 4K- of HDR-glorie, zijn deze (op zijn minst op technisch niveau) de beste games om te pronken met je nieuwe console met.

Probeert u te beslissen welke PS4-set-up u moet aanschaffen? Kijk hoe Jon en Gerald de verschillen bespreken tussen de PS4, PS4 Pro en PS4 VR.

Vorige pagina 1 van 19 Volgende Vorige pagina 1 van 19 Volgende

Red Dead Redemption 2

De meest langverwachte game van 2018? Definitief. De beste game van het jaar? Misschien wel. Rockstar heeft het opnieuw met Red Dead Redemption 2 uit de tas getrokken.

Een gigantisch western open wereld-epos, het laat je het cowboyleven leven, paarden berijden in de zonsondergang, opzadelen met een posse en je een weg banen door elke bar in het oude Westen. Het heeft de kenmerkende aandacht van Rockstar voor detail, met de 4K-mogelijkheden van Sony's PS4 Pro-console die het tijdperk tot leven brengt.

Er is echter nog steeds wat werk aan de winkel in het HDR-aanbod van Red Dead 2, dat lijkt te werken met een systeem dat de hoge dynamische bereikinstelling niet optimaal benut. Hoewel het 4K-detail verbluffend is, zou een update om de HDR-technologie te verbeteren dit een echte opvallende showcase maken voor alle PS4 Pro-bezitters. Hoe dan ook, het is een monumentale game die je niet mag missen.

Wil meer van Red Dead Redemption 2? Bekijk onze gids voor het spel

Vorige Pagina 2 van 19 Volgende Vorige Pagina 2 van 19 Volgende

Spider-man van Marvel

Spider-Man op PS4 Pro is absoluut prachtig - zelfs als het geen native 4K is. Wanneer gespeeld op de ultra krachtige console van Sony, kan Spider-Man een native resolutie van 1440p bereiken met een rotsvaste 30fps framerate, die vervolgens wordt opgeschaald naar 4K. Deze indrukwekkende prestatie is mogelijk dankzij de dynamische resolutie-schaalvergroting die het detailniveau verhoogt of verlaagt, afhankelijk van hoe hectisch de actie is.

Dat gezegd hebbende, voordat je gaat en haar beklaagt over het feit dat het 30 frames per seconde is - de game ziet er absoluut schitterend uit en speelt prachtig op de console. In onze tijd met het spel, merkten we nauwelijks dat de lagere framerate en de uprezzed visuals het op de lange termijn meer dan goedmaakten.

Als je een kleurrijke, HDR-ready showcase voor het systeem nodig hebt, dan is dit het.

Meer info nodig? Mis ons niet volledig Spider-Man review

Vorige Pagina 3 van 19 Volgende Vorige Pagina 3 van 19 Volgende

No Man's Sky

No Man's Sky is een soort van liefde-of-haat-spel. Het dient een bijna oneindig, procedureel gegenereerd universum te verkennen, met unieke biomen en buitenaardse wezens om te ontdekken. Voor sommigen is dat belachelijk spannend. Voor anderen is het een vervelend fest.

In juli verschijnt No Man's Sky Next. Het is geen nieuw spel, maar het is een enorme update die allerlei dingen toevoegt aan de originele titel, inclusief het aanpassen van personages en een langverwachte multiplayer-modus.

Voor fans van het spel is het een meer dan welkom update. Voor degenen die problemen hadden met het origineel, kan het nu het spel blijken te zijn dat No Man's Sky altijd heeft beloofd te zijn.

Lees onze gids: met alles wat nieuw is aan No Man's Sky Next en waarom is nu het perfecte moment om aan je ruimtedodyssee te beginnen.

Vorige Pagina 4 van 19 Volgende Vorige Pagina 4 van 19 Volgende

God van de oorlog

Gemakkelijk een van de meest visueel verbluffende games op de PlayStation 4 (of op welke console dan ook), de nieuwe God of War brengt de serie naar epische nieuwe niveaus als het gaat om de presentatie. Het spel ziet er ongelooflijk uit wanneer het op een standaard PS4-console wordt gespeeld, en laat zien hoe absurd getalenteerd het team van SIE Santa Monica Studio is als het gaat om optimalisatie. Echter, als het spel op een PS4 Pro wordt gespeeld, begint het spel een beetje beter. In de instellingen van de game vindt u twee grafische modi: gunstresolutie en gunstprestaties. Natuurlijk zorgt de eerstgenoemde ervoor dat het spel er bijzonder knap en schoon uitziet, waardoor de resolutie op het schaakbord 4K komt en stabiel blijft op ongeveer 30 fps, terwijl de laatste op 1080p staat en bijna voor de rest van de tijd in de buurt van ongeveer 60 fps blijft. Hoe cinematisch het ook was, we hadden geen moeite God of War te spelen met de instelling van de gunstoplossing, omdat we konden genieten van het ongelooflijke detail van de game - gebruikmakend van de extra resolutie om poriën en lijnen op de gezichten van personages te zien, en het krankzinnige niveau van artisticiteit in hun kostuums en harnas, maakt het hele spel gewoon nog indrukwekkender (als je het ons vraagt). Het helpt ook om de HDR-presentatie van de game nog meer opvallend te maken.

Volledige review: God van de oorlog

Vorige pagina 5 van 19 Volgende Vorige pagina 5 van 19 Volgende

Schaduw van de Colossus

Beschouwd als een van de beste videogames aller tijden, is Shadow of the Colossus terug en beter dan ooit op PS4, met zijn Pro-update die het spel een aantal grote verbeteringen biedt op het gebied van beeld en prestaties.

Shadow of the Colossus biedt twee grafische instellingen: 'Performance Mode' biedt een soepele gameplay die gericht is op 60 FPS op 1080p, terwijl de 'Cinematic Mode' speelt op een hogere 'Dynamic 4K' resolutie met verbeterde texturen, allemaal met een stevige 30 FPS.

Ongeacht de modus die je kiest, heeft het team van Bluepoint nog een aantal andere smakelijke visuele traktaties meegebracht in hun remake van de Japanse klassieker, waaronder een prachtige nieuwe verlichtingsmotor (die er ongelooflijk uitziet in combinatie met de HDR-ondersteuning van de game) en enkele geavanceerde renderingtechnieken, waardoor dingen zoals bont op de Colossi er bijzonder realistisch uitzien.

Simpel gezegd, de verbeteringen die de PS4 Pro-versie biedt, maken dit de definitieve presentatie van Shadow of the Colossus, en bieden een visuele ervaring die anders is dan alle andere.

Volledige review: Schaduw van de Colossus

Vorige Pagina 6 van 19 Volgende Vorige Pagina 6 van 19 Volgende

Destiny 2

Hoewel de eerste Destiny-game uiteindelijk geen PS4 Pro-update ontving, tot grote ergernis van de fans, is het vervolg uit de gate gekomen met een aantal geweldige grafische verbeteringen.

Met behulp van dambord rendering om een ​​resolutie van 2160p te bereiken, ziet Destiny 2 er verbazingwekkend uit op PS4 Pro. Toegegeven, ontwikkelaar Bungie gebruikt enkele trucjes om zijn spel op 4K weer te geven, inclusief dynamische resolutie-schaalvergroting op de horizontale as, wat betekent dat het spel zijn horizontale pixeltelling dynamisch zal verplaatsen van 3840 naar 3072 (maar serieus, je zult het niet eens merken ).

Bij de lancering profiteerde Destiny 2 van de mogelijkheden van het hoge dynamische bereik (HDR) van de PS4 Pro, hoewel dat inmiddels is verholpen, waarbij het spel een kleurenpalet heeft waardoor zijn voorganger in vergelijking zwart en wit lijkt.

Een ding in Destiny 2 dat niet wordt verbeterd wanneer het op de PS4 Pro wordt gespeeld, is de framerate, met het spel vergrendeld tot 30 fps voor alle consoles. Hoewel we graag een optionele hoge framerate-modus hadden gezien, is Destiny 2 nog steeds een 'must-have'-titel voor diegenen die hun PS4 Pro tot het uiterste willen pushen.

Vorige Pagina 7 van 19 Volgende Vorige Pagina 7 van 19 Volgende

Madden NFL 18

Als de eerste game als de serie wordt gebouwd op de indrukwekkende Frostbite-engine van EA, ziet Madden NFL 18 er geweldig uit op PS4 Pro. Ontwikkelaar EA Tiburon is erin geslaagd om de game op een native 4K-resolutie te laten werken, wat resulteert in onmiskenbaar het best uitziende Madden-spel aller tijden.

Tijdens het kernspel (zoals wanneer de bal daadwerkelijk in het spel is), wordt het spel weergegeven met een oerdegelijke 60 fps, alleen dompelend tijdens herhalingen en tv-uitzendstijlen. Dat gezegd hebbende, EA heeft verklaard dat Madden NFL 18 te allen tijde op 60 fps zal draaien wanneer het wordt gespeeld op een PS4 Pro die is aangesloten op een 1080p-set (we hebben dit helaas niet kunnen testen).

Bovendien heeft een recente update HDR-ondersteuning aan het spel gegeven, wat betekent dat verlichting, huidskleuren, uniformen en stadions allemaal profiteren van het bredere kleurengamma van het formaat om een ​​look te creëren die nog dichter bij het echte werk staat. Als je van Madden houdt, is dit zeker de beste manier om het te spelen.

Vorige Pagina 8 van 19 Volgende Vorige Pagina 8 van 19 Volgende

Ratchet en Clank

Als je op zoek bent naar een PS4 Pro-showstopper, zijn Ratchet en Clank een geweldige plek om te beginnen. Het is net als het spelen van een Pixar-film, met zijn kleurrijke beelden, sympathieke personages en sci-fi-plot op wereldsnel-hoogte.

En het is eigenlijk een goede zaak voor de voordelen van niet-vrij native UHD 4K op de PS4 Pro. In plaats van de resolutie op te pompen tot het maximum, maken Ratchet en Clank slim gebruik van een techniek die Temporal Injection wordt genoemd. Het is in wezen een zeer efficiënte en mooie upscaler, die de beeldkwaliteit opschort naar een standaard van 2160p en jaggies verwijdert zonder de druk van een native resolutie-push. Op een afgetopte, consistente 30 fps en met HDR-ondersteuning ingeschakeld, blijft er een blisteringly beautiful shooter achter die niet van deze wereld lijkt.

Vorige Pagina 9 van 19 Volgende Vorige Pagina 9 van 19 Volgende

FIFA 18

Als je aandringt op een standaard 4K-showcase voor je PS4 Pro, is de nieuwste en beste FIFA 18 van EA misschien wel je beste optie. Het goedmaken van wat FIFA 17 ontbeerde, FIFA 18 ondersteunt HDR en het draait op de maximale resolutie die de Pro kan beheren, zonder te 'bedriegen' met opschalingstechnieken. Met een consistente 60 fps, is het een indrukwekkende prestatie - zelfs als het prachtige spel van nature geen omgevingen zou hebben die zo complex zijn als sommige van de meer fantastische spellen die hier worden genoemd.

Andere kleine verbeteringen zijn gras van hogere kwaliteit (je zult er genoeg van kijken, dus dat is geen slechte zaak) en betere scherptediepte-effecten.

Vorige Pagina 10 van 19 Volgende Vorige Pagina 10 van 19 Volgende

Rez Infinite

Natuurlijk, het is een oudere titel die een PS4-make-over krijgt, maar Rez is altijd gemaakt voor een zijdeachtige visuele set-up. Running op een native 4K / 60fps op Sony's nieuwste console, het is een verbazingwekkende, trance-inducerende, Tron-achtige shooter die er nooit beter uitzag dan op de PS4 Pro. Dat het een van de beste muziekgerichte games aller tijden is, is ook een bonus, we veronderstellen ...

En als je een van de weinige gelukkigen bent die die ultieme PS4 Pro / PS VR-combo heeft, dan zou je het doen met je ogen, je uitrusting en je endorfineniveaus door Rez Infinite ook op de virtual reality-headset van Sony te laten schieten, waar het een subtiel soepeler ervaring is.

Vorige pagina 11 van 19 Volgende Vorige pagina 11 van 19 Volgende

Diablo 3

Nu is hier een interessante. Hoewel het geen native 4K biedt, noch HDR, laat Diablo 3 zien dat Blizzard slim profiteert van de extra pk's van de PS4 Pro. Het gebruikt een scaler met dynamische resolutie om de kerkercrawler beter te laten klinken op consoles en verbeterde verlichtingstechnieken, terwijl een solide 60 fps framerate behouden blijft.

Wanneer je in eenvoudige interieurafdelingen zoals de taverne in New Tristram of het huis van Deckard Cain bent, raak je die native 4K-resolutie aan, maar als je meer chaotische locaties hebt, kan deze overal tussen 1080p en die top 3840 x 2160 vallen zich afvragen. Voor het grootste deel is het dramatisch beter dan 1080p, onmerkbaar schalen in bewegingen en een hoge framerate behouden om op te starten. Het is glad en geavanceerde bloeieffecten en ambient-occlusie dichten de deal af om deze lijst te bereiken.

Vorige Pagina 12 van 19 Volgende Vorige Pagina 12 van 19 Volgende

Uncharted 4: A Thief's End

Sony's razendsnelle conclusie van de avonturen van Nathan Drake op wereldsnotten maakt goed gebruik van de PS4 Pro, maar verwacht niet dat het het toch al weelderige gevoel van het origineel massaal zal veranderen.

De PS4 Pro-update voor Uncharted 4: A Thief's End duwt de resolutie op tot 1440p, wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van de volledige HD-limieten van het origineel, zelfs als de intense actie een 30fps-doel het doel maakt. Wat echter wel op prijs wordt gesteld is de implementatie van de HDR - door oude tombes te slingeren met lamplicht, of de zonnefilter door vervallen shanty town en jungle bomen te zien, ziet er verbluffend uit op de PS4 Pro.

Vorige pagina 13 van 19 Volgende Vorige pagina 13 van 19 Volgende

Deus Ex Mankind Divided

Nog een resolutie-scaler en nog een geweldige manier om de trouw van uw UHD-scherm te laten zien, dankzij de HDR-functies. Deus Ex Mankind Divided zit ergens tussen 1800p en 2160p, met behulp van dambordopschaling om de resolutie dynamisch aan te passen afhankelijk van wat er op het scherm gebeurt.

Het is voor het grootste deel een geweldige ervaring, met de stealth-cyborg die er glorieus futuristisch uitziet - met name in zijn Blade Runner esque slums waar de HDR-lichteffecten volledig van kracht worden. Echter, sommige stotteren en een recente terugkeer naar een adaptieve v-sync in een poging om het stotteren te verminderen tegen een overigens vlotte upgrade..

Vorige pagina 14 van 19 Volgende Vorige pagina 14 van 19 Volgende

Beruchte tweede zoon / eerste licht

Dit is een beetje een posterboy voor de PS4 Pro-hardware, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom - met First Light eerder een PS Plus-weggeefactie, veel potentiële Pro-eigenaars al een testonderwerp van hoge kwaliteit zullen hebben om hun nieuwe machines te plaatsen. door zijn tempo.

Zowel Infamous Second Son als spin-off First Light gebruiken een schaakbordeffect in plaats van native resolution-sprongen, maar het verschil in de manier waarop het hier wordt geïmplementeerd, is moeilijk te bepalen. Geduwd naar een niet-vrij-maar-vrij-veel UHD-resolutie van 1800p, glanst de open wereld superheld-titel met HDR-lichteffecten, waardoor vingertopvlammen en neon-krachten tot leven komen op premium-schermen.

Vorige Pagina 15 van 19 Volgende Vorige Pagina 15 van 19 Volgende

Rise of the Tomb Raider

Of je nu bent aangesloten op een 1080p-scherm of een oogverblindend 4K-nummer, Rise of the Tomb Raider is een lust voor het oog, met verbeteringen die optioneel over de hele linie worden aangeboden.

Omdat we ons hier het meest zorgen maken over visuele trouw, zult u blij zijn om te horen dat het 2160p dambord-effect opnieuw goed benut wordt. Dicht bij het 30 fps-doel, zelfs zonder een HDR-modus, ziet het ijskoude avontuur er fantastisch uit. Het is haarscherp en glorieus gedetailleerd, perfect voor het maken van opschepperige screenshots met.

Vorige Pagina 16 van 19 Volgende Vorige Pagina 16 van 19 Volgende

Middle Earth: Shadow of Mordor

Het kan nu een beetje op gang komen, maar Shadow of Mordor heeft zoveel liefde gekregen dat het de moeite waard is om opnieuw te worden bekeken op de PS4 Pro. Hoewel het opnieuw een dynamische scaler gebruikt, leeft het spel voor het grootste deel nu met een volledige resolutie van 2160p, waarbij het zelden en onmerkbaar terugrolt.

Er speelt hier geen HDR-functie, wat jammer is, want die nachtelijke jachten kampkampioenschappen zouden er baat bij hebben gehad. Maar voor een rijke en grote open wereld die draait op een nagenoeg consistente UHD-top, heeft de wereld van Tolkien er nog nooit beter uitgezien op een console.

Vorige Pagina 17 van 19 Volgende Vorige Pagina 17 van 19 Volgende

Final Fantasy 15

Een volledige uitbreiding voor de meest ambitieuze Final Fantasy-game tot nog toe, Square-Enix moet hier nog aan het sleutelen zijn met de prestaties van de PS4 Pro, maar het ziet er nog steeds plezierig uit. Vooropgesteld dat je een enigszins schokkerig beeld kunt krijgen (het spel breekt bijna niet, verzekeren we je), gebruikt Final Fantasy 15 een dambord 1800p-upscale, samen met verbeterde schaduwen en textuurfiltering. Het is een lust voor het oog.

En als je toegang hebt tot een HDR-tv, wordt het nog beter. Square-Enix maakt volledig gebruik van het hoge dynamische bereik dat de PS4 Pro biedt, wat zorgt voor blisteringly heldere woestijnzonlichten en diepe donkere caverneuze kerkerzwarte.

Vorige Pagina 18 van 19 Volgende Vorige Pagina 18 van 19 Volgende

Horizon: Zero Dawn

Denk aan Jurassic Park, maar met robotdinosaurussen, en je bent op weg naar de adembenemende actie die Horizon: Zero Dawn biedt.

Vanuit het brein achter de Killzone-serie was het open wereld-actie-avontuur een openbaring toen het begin 2017 werd gelanceerd. Het was een van de meest geavanceerde sandbox-titels die beschikbaar waren voor PS4-bezitters. Van stiekeme stealth-secties tot gigantische face-offs met kolossale mecha-rexen kreeg het hart de vrije loop.

Maar misschien wel het meest indrukwekkend was het beeldmateriaal. Het scheen vooral op de PS4 Pro, waar zijn 4K HDR-beelden de flora en fauna van voor een post-menselijke toekomst verbluffend tot leven brachten. Het is een PS4 Pro-showstopper en een geweldige manier om de mogelijkheden van de machine te laten zien.

Vorige Pagina 19 van 19 Volgende Vorige Pagina 19 van 19 Volgende
Aandelen