Beste projectorkoopgids: Welkom bij TechRadar's gids voor de beste home cinema-projectoren - met zowel 4K- als HD-modellen.

Projectoren hebben al lang een geroemde positie in de thuisbioscoop. Dat komt omdat terwijl tv's meer dan voldoende zijn om 4K HDR-inhoud te leveren, je waarschijnlijk je huis moet herfinancieren als je een foto wilt die groter is dan 75-inch. Maar 75-inch is slechts het begin voor de bioscoopwereld.

Of u Blu-ray-films nu over een grote witte muur wilt laten spetteren, uw spelervaring wilt vergroten of foto's en dia's van een mobiel apparaat wilt laten glijden op een 100-plusscherm, een thuisbioscoopprojector moet uw eerste beeldschermkeuze zijn.

Jammer genoeg dromen de meeste AV-enthousiastelingen van de dag dat ze een beamer naar hun woonkamer brengen, maar weinigen hebben de neiging om door te gaan. Ze hebben de misvatting dat projectoren moeilijk in te stellen zijn (dat zijn ze niet), moeilijk te onderhouden (ze zijn het niet) en aanzienlijk meer kosten dan een tv (ze doen het niet).

Daartoe willen we de mythen verdrijven die worden bestendigd door niet-cinefielen die er zijn en je helpen een fantastisch ogende projector te kiezen zonder de bank te verbreken. Daarom hebben we de beste projectoren afgerond die we de afgelopen twee jaar hebben getest en die ze hieronder hebben gerangschikt.

Op zoek naar iets goedkoper? Mis onze gids voor de beste projector deals die elke maand wordt bijgewerkt!

1. JVC DLA-X5900

Een cinema-klopprojector voor thuis

Projectiesysteem: D-ILA | resoluties: 3840 x 2160 | Helderheid: 1800 lumen | Video-ingangen: 2x HDMI 2.0 | Dimensies: 455 x 179 x 472 mm

Toonaangevende contrast-indrukwekkende HDR voor een projector Klaar voor gamesNiet echte 4K

De afgelopen 10 jaar is JVC het projectormerk geweest dat gevolgd werd voor zwartniveaus die je lokale bioscoopscherm zullen verslaan. Het is allemaal te danken aan JVC's D-ILA-technologie, die rivaliserende DLP- en SXRD-modellen gewoon niet kunnen aanraken.

Native contrast van 40.000: 1 maakt zwarten echt zwart. Dat wil zeggen, als u uw bioscoopkamer behandelt met een mooie, donkere verfbeurt.

Dit jaar is een van de belangrijkste upgrades HDR-prestaties. De heftigheid van HDR zal geen uitdaging zijn voor een ultraheldere LCD-TV, maar hier krijg je een afbeelding die verschillende keren groter is.

Een ding om op te merken voordat u koopt, is de JVC DLA-X5900 heeft geen native 4K-projectorpanelen aan de binnenkant. In plaats daarvan maakt het gebruik van de eShift-technologie van JVC, die achtereenvolgens twee verschillende 1080p-beelden met 120Hz frequentie projecteert, die het detail van een native 4K-scherm vormen.

Slim, toch? En persoonlijk zou je het moeilijk hebben om het verschil tussen dit en 4K te vertellen.

2. Sony VPL-VW300ES

"Deze 4K SXRD-projector weigert gewoon om een ​​voet verkeerd te plaatsen."

Projectiesysteem: SXRD | resoluties: 4096 x 2160 | Helderheid: 1.500 lumen | Video-ingangen: 2x HDMI 2.0 (1x HDCP 2.2), 1x S-video, 1x VGA | Dimensies: 496 x 195 x 464 mm

£ 5870,57 Bekijk bij Amazon React-reactietijden Uitstekende upscalingZeer hoge prijs Uitmuntend

Voor dat juiste bioscoopgevoel is het moeilijk om een ​​groot schermprojector te verslaan, vooral een die in staat is om een ​​muur te vullen met 4K-afbeeldingen.

Ten eerste is er een geweldig kleur- en zwartniveau, ongeacht het omgevingslichtniveau. Ten tweede, ontzagwekkende Reality Creation-technologie die maximaal detail uit de native 4K-bronnen, Blu-ray en zelfs dvd haalt. Ten derde, de exemplaren van de Bright Cinema- en Cinema Film 1 & 2-presets en, ten slotte, de enorm flexibele optische zoom- / lensverschuivingsopties die de opstelling een makkie maken.

Als je het geld, de ruimte en de 4K-bron hebt, is de VPL-VW300ES een shoo-in om het middelpunt te worden van je volgende thuisbioscoop.

Lees de volledige recensie: Sony VPL-VW300ES

3. Optoma HD39Darbee Special Edition

"Een all-round crowd-pleaser"

Projectiesysteem: DLP | resoluties: 1920 x 1080 | Helderheid: 3.500 lumen | Video-ingangen: 2x HDMI (1x MHL) | Dimensies: 314 x 224 x 114 mm

£ 839Bekijk bij AmazonLow Stock £ 899Bekijk bij Audio Visual Online? Bekijk alle prijzen (2 gevonden) Consolevriendelijke lagering met lage invoerVertragende DLP-beeldenZwart niveau is onvermijdelijk beperktKan een beetje luidruchtig zijn

Zelfs in het gezelschap van uitstekende concurrentie is de Optoma HD39Darbee een hoogwaardige crowd-pleaser. Het is niet altijd mogelijk om filmfans en gamers tevreden te stellen, maar dit model scoort meer dan het mist. Het is een effectief spelvertoning, werkt prima met films en is helder genoeg om van uw volgende sportevenement een echte sociale gelegenheid te maken.

Dat gezegd hebbende, kan de Darbee-technologie een beetje polariserend zijn. In het geval dat u het niet kent, past de Darbee-verwerking variabele beeldverbeteringen toe om een ​​snappier beeld te creëren. Hiermee wordt de helderheid gehavend, voegt extra randaccentuering toe voor gedetailleerdere afbeeldingen en worden kleuren opgepompt. Het is het equivalent van een suikerbui voor je favoriete films en tv-shows.

We vinden het niet erg om toe te geven dat het ons een beetje in de war brengt. Soms vinden we het leuk, andere keren doen we dat niet, het hangt er eerder van af waar we naar kijken. Cartoonachtige games en anime profiteren allemaal van een hogere kleurverzadiging, drama's op Blu-ray minder.

Toch, als je van snoepjes houdt, is het zeker de moeite waard om aan boord te hebben.

Lees de volledige recensie: Optoma HD39Darbee

4. BenQ W1070+

"Full HD-beelden die indruk maken, zelfs bij omgevingslicht, maken BenQ's nieuwste een voordelige beamer voor alle seizoenen."

Projectiesysteem: DLP | resoluties: 1920 x 1080 | Helderheid: 2.200 lumen | Video-ingangen: 2x HDMI (1x MHL), 1x RCA, 1x Component, 1x VGA | Dimensies: 312 x 104 x 244 mm

£ 649,99 Bekijk bij AmazonClean, gedetailleerde Full HDBright genoeg voor daglichtJudderLacks handige lensverschuiving

Er was een tijd dat een degelijk projectiesysteem van de thuisbioscoopklasse goed zou hebben gekeerd ten noorden van £ 1.000, en ook een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag nam.

De BenQ W1070 + DLP-projector sluit steeds dichter aan bij de sterke prijs van een fatsoenlijke flatscreen-tv en biedt voldoende helderheid om bij daglicht te gebruiken, evenals de allerbelangrijkste Full HD-resolutie.

Als je je afvraagt ​​of je de sprong wilt wagen en een projector je go-to-display voor films en games wilt maken, is de W1070 + zeker een gedurfde en helder genoeg - en gemakkelijk een van de voordeligste instapmodellen in de buurt.

Lees de volledige recensie: BenQ W1070+

5. Optoma UHD65

Een verstandig geprijsde projector, perfect voor sport

Projectiesysteem: DLP | resoluties: 4096 x 2160 | Helderheid: 2.200 lumen | Video-ingangen: 2x HDMI | Dimensies: 498 x 141 x 331 mm

£ 1899Bekijk bij AmazonLow Stock £ 1949 Bekijk bij Audio Visual Online £ 2199.99 Bekijk bij Amazon? Bekijk alle prijzen (3 gevonden) 4 Amazon klantbeoordelingen ☆☆☆☆☆ Ongelooflijke prijs voor 4KSharp, heldere foto's Smoothing van effectenContrast- en zwartniveaus gewoon goed

Veel mensen gebruiken een projector als begeleiding bij een tv. Het is logisch dat DLP-lampen enkele duizenden uren meegaan in plaats van de 100.000 die u van een moderne lcd-tv mag verwachten.

Je zou de Optoma UHD65 als je belangrijkste videobron kunnen gebruiken als je dat wilt, maar dankzij de redelijke prijs is het een goede oplossing om te sporten op sport- en filmavonden. De ultrascherpe 4K-beelden, gemaakt met een pixel-shift-techniek en slimme bewegingsmodi, maken hem bijzonder geschikt voor sporten zoals voetbal en tennis.

Meer fan van een film? Je krijgt niet het amazin-zwartniveau en -contrast als de beste Sony- of JVC-projectoren hier. Maar tenzij je regelmatig kunt kijken in een erg donkere, lichtgestuurde kamer, merk je misschien niet zoveel verschil.

Lees de volledige recensie: OptomaUHD65

6. LG PH450UG Minibeam-projector

"De minibeam-projector van LG is een geweldige manier om entertainment op groot scherm naar kleinere ruimtes te brengen."

Projectiesysteem: DLP | resoluties: 1280 x 720 | Helderheid: 450 lumen | Video-ingangen: 1x HDMI (MHL) | Dimensies: 5,2 x 3,2 x 7,9 inch

Form factor is een winnerRuns cool and quiet720p resolutionLimited motion resolution

Als je grootbeeldentertainment wilt, maar geen ruimte hebt, of geld wilt storten voor een grote flatpanel-tv of thuisbioscoopprojector, dan is LG's DLP LED-minibeam PH450UG Ultra Short Throw (UST) het antwoord.

Het heeft maar een paar centimeter nodig om een ​​enorm beeld op een witte muur of scherm te werpen en, nog beter, het is ook belachelijk compact en relatief betaalbaar voor $ 650 (£ 529, ongeveer AU $ 864).

Er is natuurlijk een vangst: de PH450UG heeft een resolutie van slechts 720p. Als je meer nodig hebt, heeft LG de PF1000U, een iets groter model van 1080p UST, dat voor $ 1.399 (£ 999) verkoopt. Er zijn andere projectoren in deze prijsklasse die in staat zijn tot 1080p - zoals de toonaangevende BenQ HT670 - maar als u toegewijd bent aan de kleine vormfactor, is de PH450UG de juiste keuze.

Lees de volledige recensie: LG PH450UG Minibeam-projector

7. Epson EH-LS10000

"4K Enhancement, een wispelturige fudge of opmerkelijke innovatie? Zeker de laatste."

Projectiesysteem: 3LCD laser | resoluties: 1920 x 1080 | Helderheid: 1.500 lumen | Video-ingangen: 1x HDMI 1.4, 1x HDMI 2.0 (HDCP 2.2), 1x composiet, 1x component, 1x VGA | Dimensies: 550 x 225 x 553 mm

£ 4999Bekijk de kleur van AmazonEye-knallende zwarte overtollige kledingEen grote fysieke afmetingHoge prijskaartje

De Epson EH-LS10000 is een uitstekende thuisbioscoopprojector. Zwarte zwartniveaus, geweldige kleuren, een groot aantal handige functies en een handige frame-interpolatie helpen bij het produceren van enkele van de meest vloeiende, kleurrijke en realistische Full HD-beelden van elke projector..

Er is echter geen ontkomen aan het feit dat zelfs met de geweldige kracht van de 4K Enhancement-functie van Epson - die echt werkt - de inheemse 4K-trickery van de Sony VPL-VW300ES, verkrijgbaar voor precies dezelfde prijs, betekent dat de iets minder gedetailleerde De Epson EH-LS10000 moet op zijn minst op de achterbank plaatsnemen.

Lees de volledige recensie: Epson EH-LS10000

8. Optoma HD142X

Optoma's HD142X uit 2016 is een solide tweede

Projectiesysteem: DLP | resoluties: 1920 x 1080 | Helderheid: 3.000 lumen | Video-ingangen: 1x HDMI 1.4a, 1x S-video, 2x VGA, 1x composiet, 1x DVI-D | Dimensies: 386 x 162 x 280 mm

£ 1388.06View bij Amazon131 Amazon-klantbeoordelingen ☆☆☆☆☆ Volledige beeldkwaliteit van 1080p23.000: 1 contrastverhoudingAlleen twee HDMI-poorten

Voor degenen die denken dat thuisbioscopen af ​​en toe een luxe is die gewoon niet betaalbaar of praktisch is, is de ultra-betaalbare HD142X een serieuze gedachte..

Ondanks het lage prijskaartje heeft het een volledige 1080p (1920 x 1080) resolutie, 3.000 ANSI lumen van helderheid, 23.000: 1 hoge contrastratio en ingebouwde 10-watt luidsprekers. Het ondersteunt zelfs 3D-video om op te starten.

Optoma zegt dat de levensduur van de lamp voor de HD142X ergens in de marge van 8.000 uur ligt - en beweert dat het ongeveer 10 jaar zou duren als je elke dag een film van twee uur zou kijken. Inputsgewijs biedt de HD141X 2 x HDMI (1.4a 3D-ondersteuning) + MHL v1.2, perfect voor het aansluiten van een PS4- of 3D Blu-ray-speler.

Lees de volledige recensie: Optoma HD142X

9. BenQ TH670

Dit is de beste goedkope projector die we konden vinden.

Projectiesysteem: DLP | resoluties: 1920 x 1080 | Helderheid: 2.000 lumen | Video-ingangen: Composietvideo In x 1, Componentvideo In x 1, HDMI x 3 | Dimensies: 380,5 x 121,7 x 277 mm‎

£ 539,40 Weergave bij Amazon1080p-resolutie10-watt speakerNiet veel input lagContrast-verhouding kan beter

We zijn behoorlijk grote fans van de betaalbare BenQ TH670. Het is misschien niet de beste van de meest geprezen projectorfabrikant, maar het treft de perfecte balans tussen prijs en prestaties om een ​​auditie waard te zijn in je woonkamer.

De TH670 heeft een Full 1080p (1920x1080) resolutie, 3.000 ANSI lumens van helderheid, 10.000: 1 hoge contrastratio en ingebouwde luidsprekers. Die luidsprekers kunnen een beetje krachtiger zijn, maar voor de prijs is het moeilijk om te veel te klagen. De projector is geschikt voor afbeeldingen van 60 tot 120 inch en de lamp heeft een classificatie van 4.000 - 10.000 uur, afhankelijk van de modi die u voornamelijk gebruikt. Input-wise biedt het Computer in (D-sub 15pin) x 2 (Delen met component), Composite Video in (RCA) x 1 en HDMI. Winnen!

10. Optoma HD27

"Halverwege de film van de week, zult u moeite hebben om te onthouden dat de HD27 een goedkope beamer is."

Projectiesysteem: DLP | resoluties: 1920 x 1080 | Helderheid: 3.200 lumen | Video-ingangen: 2x HDMI (1x MHL) | Dimensies: 315 x 114 x 224 mm

£ 549View at Amazon £ 549.99View at very.co.uk £ 719.99View at Littlewoods? Bekijk alle prijzen (4 gevonden) Uitmuntend Full HD-prestatiesVibrant color fidelityGeen diep zwart doenGeweldig aan boord van het audiosysteem

Maar halverwege de Movie of the Week zul je je maar moeilijk herinneren dat de HD27 een goedkope beamer is - de beelden hebben een echte filmische aantrekkingskracht. Het is ook geweldig als een gaming-display: sluit een PS4 of Xbox One aan, vind een grote witte muur groot en gigantisch scherm theatrics kunnen van jou zijn.

Terwijl u beter presterende projectoren kunt krijgen, betaalt u aanzienlijk meer en zult u waarschijnlijk moeite hebben om de geschikte vormfactor te evenaren. De HD27 is misschien niet het neusje van de zalm op technologisch gebied, maar het is een topmodel van plezier.

Lees de volledige recensie: Optoma HD27