Het nieuwe woord voor Mac beheersen

Na een uitgebreide publieke bètaperiode eerder dit jaar, nam Microsoft eindelijk de wraps van Office 2016 voor Mac - inclusief de nieuwste versie van Word - in juli, waardoor het eerst beschikbaar was voor Office 365-abonnees, met een zelfstandige versie die later deze maand zou verschijnen . Naast een meer gestroomlijnde, gebruikersvriendelijke Retina Display-interface in lijn met de mobiele apps van het bedrijf, introduceert Office 2016 nieuwe OS X-vriendelijke opties zoals schermvullende weergave en multitouch-bewegingen. Maar dat is nog niet alles: Word 2016 heeft een paar andere trucjes voor de boeg, en we zijn hier om u door zeven functies te loodsen die u niet wilt over het hoofd zien in de nieuwste editie van deze eerbiedwaardige tekstverwerker..

Vorige pagina 1 van 8 Volgende Vorige pagina 1 van 8 Volgende

Lint: Nu zie je het, nu niet

Office 2016 biedt een slanker, gemener lint dat al uw favoriete functies en opties consolideert in minder schermruimte dan ooit tevoren, maar laten we eerlijk zijn: al die functionaliteit verbruikt nog steeds veel ruimte, zelfs op een ruim bureaubladdisplay. Gelukkig kunnen Word 2016-gebruikers tijdelijk het hele lint verbannen naar ... nou, we weten niet precies waar het naartoe gaat als je op de kleine opwaartse pijl in de rechterhoek klikt, maar het lint valt netjes uit het zicht totdat je ervoor kiest klik nogmaals op de pijl-nu-omgekeerd om deze terug te halen.

Vorige pagina 2 van 8 Volgende Vorige pagina 2 van 8 Volgende

Bewaar documenten direct in PDF-bestand

Dit is een van onze absoluut favoriete nieuwe functies van Office 2016 en een die misschien iets minder voor de hand liggend is totdat u ernaar op zoek gaat. Bij vorige versies was het opslaan van een Word-document vereist door het oproepen van de Print-optie en het gebruik van OS X's oorspronkelijke Print to PDF-service, die nooit echt voelde zoals de dingen zouden moeten werken. Gebruikers kunnen nu eenvoudig Bestand> Afdrukken selecteren en PDF kiezen uit de beschikbare bestandsindelingsopties om een ​​mooie draagbare versie van het open document te exporteren, klaar om te delen met anderen.

Vorige Pagina 3 van 8 Volgende Vorige Pagina 3 van 8 Volgende

Verbeterde documentnavigatie

Als je het soort schrijver bent dat grotere documenten opslaat in secties - en echt, wie niet? - het nieuwe Navigatiepaneel komt belachelijk goed van pas. Deze functie kan worden opgeroepen vanuit het menu Weergave> Zijbalk> Navigatie, waarna een lijst met secties links van het daadwerkelijke document wordt weergegeven. Klik op één en u springt meteen naar dat specifieke gedeelte, zonder dat u muis of trackpad hoeft te scrollen. Sluit het navigatievenster echter nog niet: in Word 2016 wordt de sectie waar u aan werkt tijdens het bewerken van het document gemarkeerd, wat best handig is om rond te springen om te kopiëren en te plakken tussen gedeelten, bijvoorbeeld.

Vorige pagina 4 van 8 Volgende Vorige pagina 4 van 8 Volgende

OneDrive: precies erin gebakken

Eerdere versies van Word voor Mac zijn nog nooit zo goed geweest in de integratie met Microsoft's cloudopslagservice OneDrive - althans niet in de meer natuurlijke Windows-gebruikers. Word 2016 heeft hier uiteindelijk het verkeerde recht op, met de mogelijkheid om bestanden direct vanuit lokale opslag en persoonlijke of zakelijke OneDrive-accounts te openen en op te slaan. Voeg een of meer OneDrive (of SharePoint, voor zakelijke gebruikers) accounts toe en deze zullen direct beschikbaar zijn op alle Office 365-applicaties op je Mac vanuit het knappe nieuwe Open-dialoogvenster, dat de UI voor het eerst introduceert op de iPad-editie van Microsoft. Het beste van alles is dat dit ook werkt als u ervoor kiest om de officiële OneDrive voor Mac-client niet te installeren.

Vorige pagina 5 van 8 Volgende Vorige pagina 5 van 8 Volgende

Ik hou van je stijl (s)

Word heeft al heel snel een snelle manier geboden om de opmaak in een enkele klik te veranderen door verschillende stijlen toe te passen die het letterbeeld, de kleur en andere opties beïnvloeden, maar het is nooit bijzonder eenvoudig om je eigen stijl te maken of bestaande stijlen aan te passen. Een klik op het startlint heeft dit allemaal veranderd: er is snellere toegang via het paneel Stijlen, terwijl een klik op de optie "Stijlgids tonen" gebruikers in een oogopslag laat zien welke stijl momenteel wordt gebruikt voor het open document. De nieuwe stijlthema-functie onder het ontwerp-lint is ook beschikbaar om de documentinhoud te wijzigen voor een meer consistent uiterlijk.

Vorige Pagina 6 van 8 Volgende Vorige Pagina 6 van 8 Volgende

Met één muisklik delen van documenten

Of u nu wilt samenwerken met een andere Office-gebruiker in de stad of over de hele wereld, een document wilt toevoegen aan een uitgaande e-mail of een openbare link wilt maken die iedereen kan gebruiken om toegang te krijgen tot uw bestand, Word 2016 is hier om een ​​betere manier om te delen te verplichten. Klik eenvoudig op het pictogram in de rechterbovenhoek - het pictogram met het mannetje naast het plussymbool - en u wordt vervoerd naar een drietal opties om mensen uit te nodigen, een koppeling te kopiëren of de felbegeerde 'E-mail als bijlage' voorzien zijn van. In alle drie de gevallen worden de documentrechten bijgewerkt om de ontvanger (s) het bestand te laten bewerken en natuurlijk moet u het in de cloud opslaan om toegang te krijgen - maar Microsoft maakt dat net zo eenvoudig als een tweede klik van de muis.

Vorige Pagina 7 van 8 Volgende Vorige Pagina 7 van 8 Volgende

Help Word 2016 te verbeteren

Na jarenlang te zijn gezien als een kwaadaardig software-imperium, heeft Microsoft grote vooruitgang geboekt om zichzelf open te stellen voor kritiek en harder te werken om de producten die worden uitgebracht te verbeteren. Deze nieuwe openheid strekt zich uit tot de Office 2016 voor Mac-toepassingen zelf, omdat gebruikers van Word nu op de kleine smiley-knop in de rechterbovenhoek kunnen klikken om de mensen in Redmond een bemoedigend woordje te sturen of te klagen over iets dat je gek maakt. Hee, Microsoft heeft de olijftak uitgebreid ... nu is het jouw beurt om het te pakken en de software nog beter te maken.

Vorige Pagina 8 van 8 Volgende Vorige Pagina 8 van 8 Volgende
Aandelen